2024.04.24, Szerda
Megújulhat a soproni piac vásárcsarnoka és környezete
Illusztráció - magyarepitok.hu

Megújulhat a soproni piac vásárcsarnoka és környezete

magyarepitok.hu

2023.04.11. 18:33 - Hegedűs Gergely

A kijelölt terület garázsainak elbontása után egy új épületszárny jön létre, eközben megújul a piac aszfaltburkolata, közművei és tetőfedése is.

Hirdetés

Megújulhat a soproni piac vásárcsarnoka és környezete a TED tanulsága szerint. A soproni önkormányzat által kiírt feltételes közbeszerzést a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. nyerte el 1,2499 milliárd forintos szerződéses értéken.


Az északi tömböt teljesen elbontják

A kiírás a részletesen kifejti az elvégzendő munka különböző fázisait. Ebből kiderül, az első ütemben a kijelölt területen egy összekötőút is megépül, továbbá elbontják az ott található garázsokat és tárolókat. A folytatásban ki kell alakítani egy ideiglenes piacot a megfelelő konténerek, illetve ideiglenes víz, szennyvízcsatorna és áramellátás biztosítása mellett.

A közbeszerzés külön kitér az ezt követő bontási munkákra, amelyben a piac jelenlegi északi tömbjét teljes mértékben szanálják. Szintén lebontják a kerengő tetőjét, a piac aszfaltburkolatát, illetve vezetékeit.


A környező utcákat is érinti a felújítás

Ezen munkák után a kiírás szerint egy új épületszárnyat építenek, valamint megvalósítják a piac lefedését. Végezetül a befejező és egyéb munkák során a Csarnok utcában a meglévő aszfaltburkolatok helyett új ágyazati réteget és térkő burkolat építenek, eközben parkolókat is kialakítanak. Mindezek mellett a Vitnyédi és Schármár utcábanis felújítják a burkolatokat, valamint egy vasbeton tűzi víztárolót is elhelyeznek.

A feltételes közbeszerzés értelmében a kiírás szerint a szerződés azon a napon lép hatályba, amely napon ajánlatkérő hivatalosan értesíti a nyertes ajánlattevőt arról, hogy a szerződés fedezete rendelkezésre áll. Amennyiben ezen feltétel a szerződés megkötésétől számított 6 hónapon belül sem valósul meg, az ajánlatkérő élhet az elállási jogával.

Mi épül?piacokSopronFertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

Hírlevél

Hirdetés