2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Alapkövet tettek le Mátészalkán, új bölcsőde épül
Illusztráció

Alapkövet tettek le Mátészalkán, új bölcsőde épül

mti, magyarepitok.hu

2023.08.22. 12:55 - Szabó Ákos

A 42 férőhelyes intézményt a katolikus egyház működteti majd.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között tették le a római katolikus egyház új, több mint 603 millió forintból felépítendő bölcsődéjének alapkövét Mátészalkán a Rákóczi útcában. Az új 42 fős intézmény a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéhez tartozik majd és a már működő Széchenyi István Katolikus Általános Iskola és Óvoda részeként működik majd.

 

Jövő nyárra elkészül

Az épületet klímatudatos megoldásokkal alakítják majd ki, összesen 9 munkahelyet is teremt majd Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városban. A tervek szerint a jövő nyárra elkészülő intézmény mellett több hasonló beruházás zajlik Mátészalkán, tervezés alatt van például a gólyakerti városrész nagy játszótere is.

Fülöp Attila belügyminisztériumi államtitkár az ünnepségen hangsúlyozta annak fontosságát, hogy minden gyermek, akire egy család vágyhat, meg tudjon születni. A kormány számára a családpolitika nem egy ügy a sok közül, hanem a legfontosabb ügynek kell lennie - jelentette ki. Szavaiból kiderült: a család és családpolitika fontosságát a kormány nem tervezi szem elől téveszteni.

Mi épül?Mátészalkabölcsőde

Hírlevél

Hirdetés