2024.04.30, Kedd

Hirdetés

A tanév kezdetére az új orosházi bölcsődében közel 80 gyereket tudnak fogadni
Illusztráció

A tanév kezdetére az új orosházi bölcsődében közel 80 gyereket tudnak fogadni

mti, magyarepitok.hu

2023.09.14. 11:04 - Szabó Ákos

Több mint háromszáz millió forintból újult meg kívül-belül az épület, melyet ki is bővítettek.

Hirdetés

Bruttó 340 millió forint uniós támogatásból újult meg az egyik önkormányzati tulajdonú és fenntartású bölcsőde a Békés vármegyei Orosházán – derül ki az önkormányzat szeptember 14-én megjelent közleményéből.

A Kisharang Bölcsőde fejlesztését a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. végezte el a közbeszerzési adatok szerint. A támogatást az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből nyerte el a 26 ezres lélekszámú, dél-békési város önkormányzata.

Az eddig használt épület földszintjét átalakították, és egy szintráemeléssel, a tetőtér beépítésével kibővítették. Így 76, 0-3 éves gyermeket tudnak ellátni.

 

Sószoba is van a gyerekeknek

A fejlesztésben az emeletre került a főzőkonyha, a gazdasági helyiségek, irodák, öltözők. A támogatásból kültéri játékokat is beszereztek és öntött gumival borított udvart alakítottak ki.

A projektnek köszönhetően a bölcsőde eddigi alapfeladatán túl - szabad kapacitása szerint - a gyermekek egyéb, napközbeni ellátását (időszakos gyermekfelügyelet, sószoba, játszószoba) is biztosítani tudja.

Mi épül?OrosházaÉpítészmester Tervező és Kivitelező Zrt.bölcsődeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés