2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Tovább bővül a Dél-Dunántúl legnagyobb diagnosztikai laborja

Tovább bővül a Dél-Dunántúl legnagyobb diagnosztikai laborja

magyarepitok.hu

2023.09.15. 08:01 - Móré Levente

A Pécsi Tudományegyetem Laboratóriumi Medicina Intézete hazánk egyik legmodernebb orvosi labordiagnosztikai központja, amelynek bővítéséhez az Egyetem tervezőt keres.

Hirdetés

A PTE Laboratóriumi Medicina Intézete újabb vizsgálati helyszín létesítését határozta el a PTE Rákóczi utcai KK telephelye RKBE épületének alagsori helyiségeiben, mintegy bruttó 450 m2 szintterületen. A napokban megjelent kiírás szerinti feladat engedélyes-, kiviteli tervdokumentáció készítése a klinikai épületrész átalakításához, továbbá opciós lehetőségként tervezői művezetés biztosítása a várhatóan hat hónapos kivitelezési időre.
 

 

Labortechnológia műemléki környezetben

A Pécsi Tudományegyetem Laboratóriumi Medicina Intézete klinikai rutin diagnosztikai laboratóriumként több telephelyen, éjjel-nappal működik, ezzel a Dél-Dunántúli régió legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. Az intézet kiemelt fontosságú feladatnak tekinti a kutatást és a tudományos tevékenységet, ezért fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a tudományos diákkörös és a PhD hallgatók oktatására. Jól felszerelt, folyamatosan bővülő műszerparkjuk rendelkezésre áll a hallgatók és a partner intézmények, kooperációs kutatások számára is.

 

 

Az egyetem műemléképületének alagsorában labortechnológiai terek és azok kiszolgáló helyiségeinek elhelyezésére van szükség úgy, hogy a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges diagnosztikai berendezések működési feltételei is biztosítva legyenek. A labortechnológia elhelyezéséhez szükséges teljeskörű felújítás és átalakítás tervezése kapcsán szükség van a helyszíni adottságok figyelembevételével

  • építészeti,
  • statikai,
  • gépészeti,
  • erős- és gyengeáramú,
  • akusztikus,
  • rehabilitációs szakmérnöki,
  • valamint tűzvédelmi és
  • orvostechnológiai tervezésre is.

A tervdokumentációknak ki kell terjednie minden szakágra, külön figyelemmel az új infrastruktúra rákapcsolására meglévő hálózatra, de felhívták a figyelmet az épület örökségvédelmi jellegére is, amelyet szem előtt tartva a tervezés során hatósági eljárást, engedélyeztetést is szükséges folytatni.

Mi épül?laboratóriumPTEPécsi Tudományegyetemépítészettervezés

Hírlevél

Hirdetés