2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Több mint 20 éve üresen álló épületből alakítottak ki óvodát Békésben
Illusztráció - magyarepitok.hu

Több mint 20 éve üresen álló épületből alakítottak ki óvodát Békésben

mti

2023.11.13. 08:50 - Hegedűs Gergely

A település két éven belül szeretne újabb óvoda fejlesztésére pályázni.

Hirdetés

Mintegy 913 millió forintból épült új óvoda Eleken, a kivitelezést a gyulai Futizo Kft. végezte. A beruházásban egy több mint 20 éve üresen álló, nagyon leromlott állagú épületet sikerült megmenteni a Békés vármegyei településen.

A jelenleg három telephelyen működő óvodából két telephelyet újítottak fel komplex módon, energetikailag is; összesen 150 férőhely jött létre. Az összegből 60 parkolót is kialakítottak, és a pedagógusi munkához eszközöket, játékokat is vásároltak.

A november 12-i átadó ünnepségén a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, Magyarországon kevés helyen nőtt úgy a gyermekek száma az elmúlt években, mint Eleken. Hozzátette, úgy tudja, a település két éven belül szeretne újabb óvoda fejlesztésére pályázni.


Közel tízszer annyi fejlesztési forrást kaptak, mint korábban

Kovács József (Fidesz) országgyűlési emlékeztett, a 2013-2020-as uniós keretköltségvetési időszakban Békés vármegye az eredetileg tervezett 58 milliárd forint helyett 90 milliárdot meghaladó fejlesztési forrást nyert el, 541 pályázatot valósítottak meg; óvoda- és bölcsődefejlesztésre közel 11 milliárd forint érkezett.    

Szelezsán György (független) polgármester köszöntőjében kiemelte, az elmúlt négy évben közel tízszer annyi fejlesztési forrást kaptak, mint korábban, amiből - a teljesség igénye nélkül - külterületi mezőgazdasági utak, belterületi kerékpárutak, játszóterek, a művelődési ház, a könyvtár, az általános iskola, a temetők újulhattak meg, fejlesztették a sporttelepet, tornaszobákat, kormányablak létesült a városban, elkezdődött a katolikus templom felújítása.

Mi épül?ElekFUTIZO Kft.óvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés