2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Minőségi ugrást hajt végre Tiszakécske a gyermekétkeztetés terén
Látványterv: tiszakecske.hu

Minőségi ugrást hajt végre Tiszakécske a gyermekétkeztetés terén

magyarepitok.hu

2023.12.18. 16:43 - Kürti Krisztián

A korábbi főzőkonyha kiváltása mellett egy új étkező építése is megvalósul, közel zéró energiaigényű épület jön létre.

Hirdetés

Vadonatúj épületben egyesül Tiszakécskén egy 600 adagos főzőkonyha és egy 140 férőhelyes étkező, a mai követelményekhez igazodó eszközök beszerzésével – derült ki a Bács-Kiskun vármegyei település közleményéből. A helyi gyermekétkeztetést fejlesztő beruházás a TOP-Plusz Operatív Program keretén belül, 698,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg, várhatóan 2024 augusztusi befejezéssel.

A közlemény a tiszakécskei Városi Óvodák és Bölcsőde beruházását azzal indokolja, hogy a település meglévő főzőkonyha épülete elavult, valamint felújítása nem lenne gazdaságos.

Az új főzőkonyha biztosítja majd a tiszakécskei óvodások, illetve az általános iskolás alsósok számára az étkezést. Ezen felül az érintett oktatási intézmények dolgozói, valamint a lakosság részére is nyújt étkezési lehetőséget.


Jelentős eszközbeszerzés is megvalósul

A mostani főzőkonyha kiváltásán túl egy új önkiszolgáló rendszerű étkezőt is kialakítanak. A beruházás által a helyiség 140 fő egyidejű étkeztetését lesz képes biztosítani. A projekthez kapcsolódó eszközbeszerzés magában foglalja a 600 adagos konyha működéséhez szükséges konyhai eszközök, az étkező berendezéséhez szükséges bútorok, továbbá az étel kiszállítás céljából egy gépjármű beszerzését is.

Mindezek túl telken belüli, épület előtti, illetve akadálymentes parkoló kerül kialakításra. Az épület is akadálymentesítéssel létesül, gépészeti megoldásai pedig közel zéró energiaigényre vonatkozó követelményeknek felel meg.

Mi épül?Tiszakécskeóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés