2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Komplex fejlesztésben építenek új bölcsődét Kecskemét külső területén
Látványtervek: Portula Kft.

Komplex fejlesztésben építenek új bölcsődét Kecskemét külső területén

magyarepitok.hu

2024.03.28. 07:54 - Hegedűs Gergely

Egy jól tagolt, könnyen átlátható épületet alakítanak ki. A projektben a forgalmas út melletti, szűk építési telek adta organizációs kihívásokkal is számolni kell.

Hirdetés

Új kétcsoportos bölcsőde létesül Kecskemét-Kadafalván a Portula Kft. kivitelezésében. Lapunk információi szerint az intézmény Kadafalva városrész központjában jön létre, a helyi iskolaépület szomszédságában.

A kecskeméti önkormányzat beruházását februárban kezdték el kivitelezni, a projekt várhatóan novemberben zárul. Az munkálatok üteme kifejezetten jó, ami azért is fontos, mert a bölcsődét decemberben már használatba is fogják adni.  A fejlesztésben egy jól tagolt, könnyen átlátható bölcsödét alakítanak ki, amelyben egy melegítőkonyha is megépül.

 

 

Aszfaltozott kismotor-pálya is épül

Az épület részletes leírásából többet közt az is kiderül, hogy a bölcsödét két, cseréppel fedett magastetős épülettömeg alkotja majd, amelyek között egyenes rétegrendű lapostető készül. Az épület hűtését-fűtését levegő-víz rendszerű hőszivattyú és fan-coil készülékek biztosítják majd, a projektben egy napelemes rendszert is telepítenek.

 

 

Az épülethez egy előkert is létesül kerékpártárolókkal és egy akadálymentes gépkocsi parkolóval, valamint egy gazdasági udvar gépkocsi parkolókkal, továbbá egy játszóudvar is. Az udvari játszókert aszfaltozott kismotor-pályával, játék eszközökkel, párakapuval és napvitorlával fedett homokozóval jön létre. A zöldfelület a minimálisan előírt 10 százalék helyett közel 50 százalék lesz.

 

A szűk építési telek organizációs kihívásokkal jár

A lapunkhoz eljuttatott összegzés szerint az épület kis mérete ellenére komplex fejlesztést kell megvalósítani, a bölcsődés korú gyermekek speciális igényeire szabva. „Egy forgalmas út melletti, viszonylag szűk építési telek adta organizációs kihívásokkal is számolva, egy összetett épületet és közvetlen környezetének kialakítását kell megoldani” – zárul a beszámoló.

 

 

Galéria

Mi épül?Portula Építőipari Kft.KecskemétKadafalvabölcsődeHÉP

Hírlevél

Hirdetés