2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Európa vezető tetőcserép gyártója Hejőpapin építi fel új termelőüzemét
Képek: Wienerberger Magyarország

Európa vezető tetőcserép gyártója Hejőpapin építi fel új termelőüzemét

magyarepitok.hu

2024.04.18. 13:00 - Sándor Csilla

A Wienerberger 7300 négyzetméter alapterületű csarnokában jövőre kezdődhet el a termelés. Letették a gyár alapkövét.  

Hirdetés

Új terméket, nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártja majd a Wienerberger a borsodi gyárában. A sajtóközleményükben kitérnek arra is, hogy a CO2-semlegesen működő üzemük mellett, egy hektáros kültéri digitális raktár is létesül.
 

Fotó: Wienerberger Magyarország

 


A cserépgyártás, a betonkeveréstől egészen a targoncára kerülésig automatizált lesz. 


A 12 milliárd forintból megvalósuló csarnokban évi 3 millió négyzetméternyi, azaz több mint 300 futballpályát lefedő betoncserepet gyártanának.
 


Főként exportra termelnek majd az új cserépgyárban

A Wienerberger magyarországi leányvállalata már jelenleg is több európai ország régiós gyártóközpontjaként működik. A Békéscsabán gyártott kerámia tetőelemek 70 százaléka, míg a kőszegi áthidalók több mint háromnegyede exportra készül.

A Hejőpapin felépülő üzemben a környék kavics- és homokbányáiból szállítják be az alapanyagot. A késztermékeket döntően külföldi piacokon értékesítik majd.

Az 1819-ben alapított bécsi anyavállalat napjaikra a világ legnagyobb téglagyártójává vált, a tetőcserép előállításában pedig Európában tölt be vezető szerepet. A Wienerbergernek világszerte több mint 200, Magyarországon kilenc termelőüzeme van.

Mi épül?Wienerberger Zrt.Hejőpapialapkőletételbetoncserép-gyár

Hírlevél

Hirdetés