2024.04.15, Hétfő

Wienerberger Zrt.

Továbbra is népszerű a kerámia tetőcserép: ezt választják legtöbben idehaza a tetőfedők szerint

2022.09.27

Iparági hírek

A Wienerberger Zrt. kutatása szerint a jelenleg futó lakásfelújítási támogatások ellenére a tetőfedők óvatosan tekintenek a jövőbe.

Wienerberger tanteremmel bővült az egyedülálló szakmákat adó békéscsabai technikum

2022.07.14

Iparági hírek

A tanterem elkészültét összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatja az építőanyaggyártó vállalat.

A művészetekhez is jól kapcsolódik a tégla – Így kerültek Wienerberger téglák a Műcsarnokba

2022.06.22

Aktuális

A tégla az egyik legrégebbi és egyben leggyakoribb, időtálló építőanyag. A legtöbben így is közelítik meg és gondolataikban felhasználását mindig a házakhoz, a ház körüli munkákhoz, a felújításokhoz kötik. Ennek ellenére számos nem mindennapi, sőt, meglepő helyen is felbukkan, így például a nemrég nyílt II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon a Műcsarnokban.

Eszközökkel és tanácsadással támogatja a kisvállalkozásokat a Wienerberger

2022.05.26

Iparági hírek

A Wienerberger nyereményjátékában Porotherm téglatermékeket és Tondach kerámia tetőcserepeket használó kivitelezők vehettek részt.

Jelentős fúzióval lép szintet a Wienerberger

2022.01.05

Iparági hírek

A fúzióval a teljes magyar építőanyag-gyártó ágazat egyik legkomplexebb és legnagyobb termékportfólióval rendelkező társasága jön létre.

A Wienerbergernél most lehet igazán kifizetődő a hűség

2021.05.27

Iparági hírek

Egy új hűségprogramot indított el a napokban a Wienerberger Zrt., amelyben kifejezetten kivitelezők, kivitelezésben érdekelt társaságok vehetnek részt. Azok a vállalkozások, amelyek eddig is a Porotherm téglákkal dolgoztak már jól ismerik azokat a piaci előnyöket, amelyet a márka nyújthat számukra. Ezen felül most az együttműködésben résztvevők számára negyedévente ajándékokat is kínál a Wienerberger, sőt, a végén egy kisteherautót sorsolnak ki közöttük.

Magyar modell újíthatja meg a téglafejlesztést  

2021.04.27

Komoly utóélete kezd kibontakozni a Wienerberger hazai fejlesztésének. Az új Porotherm X-therm tégla a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) közösen végzett innováció, melyre felfigyelt a Wienerberger anyavállalata is, és szándékaik szerint ezt a modellt vennék alapul a csoport további termékfejlesztési programjaiban.

Szél, hó, hideg – ezeket nem árt tudni, ha tartós tetőt szeretne

2021.02.10

Hazai szabályok és ajánlások a Wienerbergertől, amelyeket nem lehet megkerülni a munkák során.

Esztétika és fenntarthatóság címmel hirdetett meg építészeti pályázatot a Wienerberger

2022.07.22

Iparági hírek

A Wienerberger pályázatának célja a Tondach új design cserepének, a fehér színű Inspira kerámia tetőcserépnek megismertetése, és annak fentarthatósággal kapcsolatos előnyeinek bemutatása az építészek körében.

Új ház építésénél kötelező a közel nulla energetikai teljesítmény: így lehet megfelelni az elvárásnak

2022.07.11

Iparági hírek

A Wienerberger részletes összefoglalót tett közzé a témáról és megoldást is ajánl, melynek hatékonyságát egy hat éven át tesztelt mintaházzal támasztja alá. Több tanulmánytervet is kidolgoztak a témában.

A modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazták

2022.06.13

Aktuális

A Wienerberger által alapított díjakat olyan projektek kapták a világ minden tájáról, amelyek innovatív tervezési és építészeti koncepciójukkal, a tégla okos felhasználásával, valamint esztétikai megjelenésük, formájuk és kialakításuk magas színvonalával nyűgözték le a zsűrit.

Termékadományokkal segíti a rászorulók otthonteremtését a Wienerberger

2022.05.16

Iparági hírek

Meghosszabbította együttműködését a Habitat for Humanity Magyarország és a Wienerberger Magyarország.

Itt az idő, hogy a dizájn a tetőn is megjelenjen! – Megépült az első Tondach V11 ház Magyarországon! – Videó

2021.09.29

Iparági hírek

A puding próbája az evés, szokták mondani – egy új építőanyag bevezetésekor pedig mindig az abból elsőként megvalósult épületek a legizgalmasabbak. A Wienerbergernél az idei év egyik legnagyobb újdonsága – a Porotherm X-therm téglák bevezetése mellett – az új V11 Porsche design tetőcserép piacra dobása volt.

Csúcsra futott a nemzetközi téglaépítészeti díjra pályázók száma

2021.05.06

Iparági hírek

Rekordszámú pályázat érkezett a Wienerberger által életre hívott téglaépítészeti elismerésre, a Brick Awardra. Az idén tizedik alkalommal kiírt díjra 53 országból csaknem 800 pályamunka érkezett.

Páratlan vizuális hatás jellemzi a díjnyertes Tondach tetőcserepet

2021.02.12

A Wienerberger Tondach V11 dizájn tetőcserepét 2020 októberében mutatták be Bécsben, és szinte azonnal nemzetközi formatervezési díjjal ismerték el a terméket.

Csak itt és csak most! – mutatjuk, miért érdemes kimenni a Construmára

2018.04.13

Aktuális

A legjelentősebb gyártókkal interjúzva elég sok értékes dolgot találtunk, amit kizárólag a vasárnapig tartó kiállításon gyűjthetünk be. Többek közt jelentősen olcsóbbá téve az építkezésünket, megnyerve a legújabb fejlesztéseket vagy éppen megkapva a megfelelő, akár 20-30 perces szaktanácsadást.