2024.04.16, Kedd
Wienerberger tanteremmel bővült az egyedülálló szakmákat adó békéscsabai technikum
Fotók: Wienerberger

Wienerberger tanteremmel bővült az egyedülálló szakmákat adó békéscsabai technikum

magyarepitok.hu, Wienerberger

2022.07.14. 07:30 - Kolinek Nóra

A tanterem elkészültét összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatja az építőanyaggyártó vállalat.

Hirdetés

Szeptembertől egy új, minden igényt kielégítő tanteremben kezdhetik a tanévet a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tanulói. A hazai szakképzés magas színvonalát szem előtt tartva, a terem fiatalos környezetben a jövő technológiáját nyújtja majd a diákok számára – derült ki a Wienerberger közleményéből.

A tájékoztatás szerint a város és a Wienerberger kapcsolata hosszú múltra tekint vissza. A világ vezető téglagyártójának magyarországi leányvállalata termelésének nyolc helyszíne közül az egyik legfontosabb Békéscsaba. A városban a cserépgyártásnak több mint 100 éves hagyománya van.

Itt, a világ egyik legnagyobb cserépgyárában modern kerámia tetőcserepek, a mellette üzemelő téglagyár robotizált gyártósorán pedig korszerű kerámia falazóblokkok készülnek.

A helyi gyár már régóta támogatja a szakképző centrum munkáját, a minőségi szakképzés és a minőségi termékeket gyártó cég együttműködése hívta életre a jelenlegi projektet is. Ennek keretében

az építőanyaggyártóvállalat több mint 17 millió forintnyi pénzbeli támogatással, és közel másfél millió forint értékű építőanyaggal segítette a szaktanterem létrejöttét.

 

Fotó: Wienerberger

 

Az innovatív termékek felhasználásához naprakész szaktudás szükséges

„A Wienerberger egy olyan cég, amely folyamatosan az innovációra, a népszerű termékek továbbfejlesztésére és a piac igényeire reflektáló termékek előállítására koncentrál. Törekszünk arra, hogy a termékeinkbe mindig beépítsük a tudomány legújabb eredményeit, ugyanakkor a jó termék önmagában mit sem ér, ha nem párosul naprakész szaktudás a felhasználásukhoz. A Tondach tetőcserepek és Porotherm téglák hazai gyártásának igen jelentős hányada itt, a békéscsabai gyárunkban történik. Ezért is érezzük fontosnak, hogy ebben a városban kiemelten hozzájáruljunk a hazai szakképzés magas színvonalon tartásához

mondta el Tarsoly József, a Wienerberger Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Wienerberger

A Wienerberger számára különösen fontos, hogy a magyar építőipar kis- és középvállalkozásai fejlődni tudjanak, hiszen ők adják a szektor bázisát, ehhez pedig megfelelő tudással rendelkező szakemberek kellenek.

A Vásárhelyi Pál Technikum az ország egyik legnívósabb középfokú képzőintézménye. A szakirányok közül több is kuriózumnak számít az országban. Ezeket, vagy igazán kevés helyen vagy egyedülálló módon csak itt oktatják a fiataloknak. Ilyen például a fluidumkitermelő technikus vagy akár az útépítő technikus képzés az országban.

Fotó: Wienerberger

Az itt elérhető szakok lefedik a gazdaság jelentős részét: építőipar, bányászat és kohászat, környezetvédelem és vízgazdálkodás, illetve a mezőgazdasági ágazatokon belül is specializálódhatnak a hallgatók. A békéscsabai technikumban végzett tanulók 70-80%-a felsőoktatásban folytatja tovább, ami kiemelkedő eredménynek számít a hazai szakképzésben.

„Nagyon hálásak vagyunk a Wienerbergernek, hogy a centrum és a minőségi szakképzés mellé ált, ami nekünk is kiemelten fontos. Intézményünk évek óta több egyetemmel áll partneri kapcsolatban, képzéseink pedig olyan szakmai tudást, olyan alapot adnak a hallgatóknak, amellyel később magabiztosan érvényesülhetnek a munkaerőpiacon, vagy a felsőoktatásban. Azok, akik nálunk technikusként végeznek és a későbbiekben mérnöki oklevelet szereznek, már nálunk megismerkednek azokkal az anyagokkal, amelyek a csúcstechnológiát hordozzák magukban. Ez az újonnan kialakított gyakorlóterem, már szeptemberben a jövő technológiáját nyújthatja a diákok számára.”  – mondta Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója

Galéria

Iparági hírekWienerberger Zrt.PorothermPorotherm X-thermTondachtársadalmi felelősségvállalásCSRtámogatás

Hírlevél

Hirdetés