2024.03.19, Kedd
Termékadományokkal segíti a rászorulók otthonteremtését a Wienerberger
Fotók: Wienerberger

Termékadományokkal segíti a rászorulók otthonteremtését a Wienerberger

magyarepitok.hu,

2022.05.16. 16:15 - Kolinek Nóra

Meghosszabbította együttműködését a Habitat for Humanity Magyarország és a Wienerberger Magyarország.

Hirdetés

Folytatódik a rászorulók otthonteremtését segítő szervezet, a Habitat for Humanity Magyarország és a hazai piac egyik legnagyobb építőanyag gyártójának és forgalmazójának, a Wienerberger Zrt.-nek az együttműködése – olvasható a két társaság május elején megjelent közös sajtóközleményében.

Az itthon 2015 óta tartó partnerséget a napokban újabb három évre hosszabbították meg a felek. Az összefogás célja, hogy közvetlen és kézzelfogható segítséget nyújtson lakhatási problémákkal küzdő családoknak és embereknek. Ennek a munkának része olyan partnerszervezetek bevonása is, amelyek segítségével ezek a célok a leghatékonyabban érhetőek el.

A közlemény információi szerint a mostani partnerség egy előre meghatározott keretösszegről szól. Ennek értelmében három évre, összesen 80 000 euróig (mintegy 30 millió forint) ingyenesen hívhat le a Habitat kedvezményes árajánlat alapján Wienerberger-termékeket. Ezek jellemzően cserepek, ám építési feladatok esetében téglát és egyéb szükséges kiegészítőket is biztosít a vállalat.

„2015 és 2021 között a Habitat és a Wienerberger Zrt. együttműködésének eredményeként, összesen 128 lakóegység felépítését vagy felújítását támogattuk, így összesen 152 családnak tudtunk közösen segíteni.” – mondta Farkas Zoltán, a Habitat terepi programjainak vezetője.

A most megkötött partnerség, az előző évekhez hasonlóan, az egész országra kiterjed. Eddig többek között Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Bács-Kiskun megyében zajlottak, főként felújítási projektek, a következő három évben pedig szeretnénk még több helyszínen segíteni” – fűzte hozzá.

Fotók: Wienerberger

Értelmi sérült fiatalok kaptak esélyt az önálló életre

A korábbi együttműködések egyik kiemelkedő példája, a szabadszállási Strázsa Kégli felújítása, amelyről az alábbi videóból is megtudhatóak további részletek.

 

 

 

A korábban igencsak elhanyagolt ház ma már 11 megváltozott munkaképességű, illetve értelmi sérült fiatalnak nyújt otthont. A Strázsa Kéglinek helyt adó ingatlant még 2019-ben vásárolta meg az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok számára komplex, integrált programokat működtető Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet – derült ki a videóból.

A nagyon rossz állapotban lévő épület felújítását a nonprofit szervezet önerőből nem tudta fedezni. Ekkor kapcsolódott be projektbe a Habitat és a Wienerberger. A támogatás részeként végül mintegy 2500 cserepet szállítottak a szabadszállási ingatlan rekonstrukciójához, amely kiegészült még gerinccserepekkel, szegőlécekkel, szellőzőkkel és hófogó cserepekkel is.

„Szociális szövetkezetünket azzal a céllal alapítottuk, hogy segítsük a régióban élő hátrányos helyzetű – elsősorban értelmi fogyatékossággal élő – embereket, számukra munkahelyeket hozzunk létre, és ezzel hozzájáruljunk életminőségük javulásához. A Strázsa Kégliben élő fiatalok lehetőséget kapnak az önálló életre, a képességeikhez mérten szükséges segítségnyújtás biztosításával.” – mondta, Németné Horváth Beáta, az otthon vezetője.

„Rendkívül boldoggá tesz minket, hogy sikerült újabb három évre megállapodnunk Magyarországon a Habitattal. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a hátrányos helyzetűek és a rászorulók lakhatási kérdéseinek megoldásában. Számukra ugyanis ezek a termékadományok szinte elmondhatatlan előrelépést jelentenek, és hozzájárulnak ahhoz, hogy megfelelő, egészséges körülmények között leljenek otthonra”

– mondta Potos János, a Wienerberger Zrt. értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tagja.

Iparági hírekWienerberger Zrt.társadalmi felelősségvállalásCSR

Hírlevél

Hirdetés