2024.03.28, Csütörtök
Itt az idő, hogy a dizájn a tetőn is megjelenjen! – Megépült az első Tondach V11 ház Magyarországon! – Videó
Fotók: Wienerberger

Itt az idő, hogy a dizájn a tetőn is megjelenjen! – Megépült az első Tondach V11 ház Magyarországon! – Videó

Wienerberger, magyarepitok.hu

2021.09.29. 10:30 - Kolinek Nóra

A puding próbája az evés, szokták mondani – egy új építőanyag bevezetésekor pedig mindig az abból elsőként megvalósult épületek a legizgalmasabbak. A Wienerbergernél az idei év egyik legnagyobb újdonsága – a Porotherm X-therm téglák bevezetése mellett – az új V11 Porsche design tetőcserép piacra dobása volt.

Hirdetés

A V11 igazi dizájntermék, olyan építészeti elem, amely elegánsan, de nem hivalkodóan illeszkedik az épület megjelenéséhez. Legfontosabb formatervezési jegye az egyedülálló „V-forma”, melynek köszönhetően a tetőn egy teljesen újfajta, páratlan dizájn jön létre.

Hogy hogyan mutat majd a rajzasztalon megálmodott forma a valóságban, az hazánkban 2021 tavaszán vált realitássá, ekkor indult el ugyanis az első olyan családi ház kivitelezése, melynek tulajdonosa az új Tondach V11 Porsche design tetőcserepet választotta új otthonuk tetőszerkezetének borítására.

Az építtető eredetileg egy másik tetőcserepet választott épülő otthonához, de amint meglátta ezt az egyedülálló megoldást, azonnal beleszeretett. Gyártó és építtető izgatottan várta tehát az eredményt, hogyan kel életre ez a különleges forma, hogyan épül és milyen lesz „élőben” az első magyarországi megvalósult V11 tető.

Az építtető maradéktalanul elégedett volt a választásával, esztétikus és egyedi tető született, mely illeszkedik a családi ház arculatához, modern és innovatív, mégsem hivalkodó.

Hogy milyen lett a hazánkban elsőként V11 cseréppel fedett családi ház? Kiderül az alábbi videóból.

 

 

Iparági hírekWienerberger Zrt.tetőcserépV11 tetőcserép

Hírlevél

Hirdetés