2024.06.16, Vasárnap
Modernizálják a Veszprémi Szakképzési Centrum központi tanműhelyét
Fotók: Navracsics Tibor / Facebook, Látványtervek: Veszprémi Szakképzési Centrum

Modernizálják a Veszprémi Szakképzési Centrum központi tanműhelyét

MTI

2024.05.23. 14:40 - Sándor Csilla

Felújítják a Veszprémi Szakképzési Centrum ötven éve épült, 2200 négyzetméteres tanműhely-komplexumát. A munkálatokat a VEMÉV-SZER és a Diorit Partner konzorciuma végzi el.

Hirdetés

Modern és korszerű tanműhelyben képzik majd az építő-, a fa- és bútoripar, valamint a gépészeti ágazat szakembereit a veszprémi sajtótájékoztatón bejelentett 4 milliárdos fejlesztésnek köszönhetően. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a kivitelezésen két helyi vállalkozás a VEMÉV-SZER és a Diorit Partner konzorciumának szakemberei dolgoznak.

 

Fotók: Navracsics Tibor / Facebook

 

Megnőtt az érdeklődés a szakképzés iránt, tízszeres túljelentkezés is előfordul

Az eseményen Navracsics Tibor, Közigazgatási és Területfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a 2020-ben életre hívott helyreállítási és ellenállóképességi alapból finanszírozott fejlesztések Magyarország pozíciójának további erősödését célozzák az uniós országok rangsorában.

 

 

A Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja a képzéseik népszerűségét emelte ki beszédében. Pap Máté elmondta,

Veszprémben van olyan technikum, ahol bizonyos szakokra tízszeres a túljelentkezés.

Az eseményen jelen volt Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője, Perényi Lóránt az építési tárca helyettes államtitkára és Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára is. Utóbbi beszédében a szakképzés átalakításáról beszélt és arról, hogy két év alatt harminc százalékkal többen jelentkeztek a szakképzésbe.

 

 

A felújítás részeként étkezőt és konferenciatermet is kialakítanak

A Veszprémi Szakképzési Centrum hét iskolájában nappali tagozaton több mint négyezer diákot oktatnak összesen 16 ágazatban. A centrumnak Veszprémben 5, Ajkán és Balatonfűzfőn pedig 1-1 intézménye működik.
A most bejelentett projekt keretében az 1986-ban épített központi tanműhelyt újítják fel.

A munkálatokat két helyi vállalkozás: a VEMÉV-SZER és a Diorit Partner konzorciuma végzi el. Felújítják és szigetelik a tetőhéjazatot, kicserélik a nyílászárókat, új műhelykapukat építenek be, a falakat szigetelik, felújítják a gépészeti és villamos hálózatot.Ez azt jelenti, hogy a VEMÉV-SZER szakembereinek összesen 74 kilométernyi kábelvezetéket kell elhelyezniük. Ezenkívül 2800 négyzetméteren új aljzatot építenek, valamint 1032 négyzetméternyi válaszfalat húznak fel. Az épületbe mintegy 87,5 tonna acélszerkezetet is beépítenek.

Az épületben étkezőt és konferenciatermet is kialakítanak és mintegy másfél milliárd forintból új eszközöket vásárolnak. Az épület külső és belső megújítása mellett annak környezetén is dolgoznak. A külső közművezetékek cseréjén kívül új utak és parkolók is létesülnek.

 

 

Galéria

Mi épül?VeszprémVEMÉV-SZER Kft.Diorit Partner Kft.Veszprémi Szakképzési Centrumtanműhely

Hírlevél

Hirdetés