2024.10.18, Péntek
Elkészültek a gondtalan strandolást biztosító fejlesztések az egyik kedvenc tavunknál
Fotó: fejer.hu

Elkészültek a gondtalan strandolást biztosító fejlesztések az egyik kedvenc tavunknál

Forrás: fejer.hu, magyarepitok.hu

2024.06.08. 08:05 - Sándor Csilla

Új pihenőparkon és főbejáraton át juthatnak be a fürdőzők a gárdonyi Napsugár Strandra, ahol egy modern étterem is várja őket a Velencei-tó partján.

Hirdetés

Megújult a gárdonyi Napsugár Strand bejárata és az előtte lévő tér. A Velencei-tó népszerű, mintegy 350 méteres homokos partszakasszal, játszótérrel, csúszdával rendelkező strandját és környékét még az 1970-es években alakították ki.
Régi terv volt, hogy megújítsák a településnek ezt a részét – hangzott el az átadón, amelyről a fejer.hu számolt be.

 

 

A most elkészült és felavatott pihenőpark térkőburkolatot kapott, 8000 növény, a kihelyezett szobrok és a szökőkút új közösségi, találkozóhelye lehet a helyieknek és a strandra érkezőknek is.
 

Családi mosdó, baba-mama szoba és gyermekmegőrző is segíti a gondtalan strandolást

A fejlesztés több mint 400 millió forintból valósult meg, jelentős részben önerőből, kormányzati támogatásból, valamint a Kisfaludy Program nyertes pályázatának 66,5 millió forintjából. Az új tér és strandbejáraton túl a mólónál egy étterem épült.
 A Napsugár Strand új főbejáratán kívül a fejlesztések része volt két új épület kivitelezése is, amelyben vizes helyiségeket, öltözőket, baba-mama szobát, családi mosdót, gyermekmegőrzőt alakítottak ki a strandra érkezők számára.

 

 

Rövidesen a kerékpárutat sétány köti össze a mólóval

Folytatták a móló és környékének megújítását is. Korábban parkolókat építettek, most átadták az új éttermet. A beruházás további eleme a kerékpárút és a móló közötti sétány, amelyet szintén rövidesen átadnak majd.

Mi épül?GárdonyAgárdNapsugár StrandVelencei-tóétterempihenőpark

Hírlevél

Hirdetés