A Ceres Sütőipari Zrt. 24 milliárd forintos beruházással valósítja meg a 14 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot, ahol naponta 100 tonna kenyeret készítenek majd.
A társaság vállalati igazgatója, Mikos István tájékoztatása szerint a legmodernebb technológiával felszerelt toast kenyér gyár első üteme 100 új munkahelyet teremt. A 14 ezer négyzetméteres üzemcsarnok a társaság által vásárolt, hét hektáros területen épül fel a társaság anyavállalata, a cseh Agrofert Csoport támogatásával.
A fejlesztésnek köszönhetően 2027-re Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású sütőüzeme jön létre, ahol naponta 100 tonna kenyeret készítenek.
Az üzem termékei a tervek szerint a magyar piac mellett Csehországba, Szlovákiába és a déli országokba is eljutnak.
A beruházás tervezésekor a cégcsoport több helyszínt megvizsgált, ezek között volt Győr, Bábolna és Mosonmagyaróvár is. A logisztikát, a helyi adottságokat, az árakat, a főváros és az autópálya közelségét, összevetve végül Tatát választották - ismertette az igazgató. Mikos István elmondta, a vállalat számára fontos a szakemberképzés, ezért egy sokkoló hűtővel ajándékozták meg a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumot és vizsgálják a további együttműködés lehetőségeit.
A Ceres jelenleg Győrben és Miskolcon van jelen, elsősorban napi termékeket, cipókat, toast kenyereket, kalácsokat gyártanak, valamint egészségtudatos táplálkozásba illeszthető termékeket készítenek. A társaság az 1953-ban alapított Győr- és Vidéke Sütőipari Vállalat jogutódja. A Ceres Zrt. jelenleg 200 embert foglalkoztat.
Átadták az Aalberts Surface Technologies új üzemcsarnokát Tatabányán, melyet a Weinberg kivitelezett. A létesítmény tevékenysége nélkülözhetetlen eleme lesz az autóipari értékláncnak.
Következő fázisba lépett az MCC által birtokolt terület újjáélesztése.