2024.05.28, Kedd

Az elmúlt két évben 4000 négyzetmétert érintő felújítás zajlott le a Róbert Károly Magánkórházban, nyolc év alatt összesen 1 milliárd forint beruházást hajtottak végre az egészségügyi intézményben.

Lantos Csaba, a magánkórház többségi tulajdonosa a kórház budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, a Telki Kórház Kft. 1200 négyzetméteres rendelőintézetének tavalyi megvásárlásával a Róbert Kórház a legkomplexebb egészségügyi szolgáltatást nyújtó magyarországi magán-egészségügyi intézmény lett. Tavaly a két intézmény együttes árbevétele megközelítette az 1,6 milliárd forintot, ez évre is 15 százalékos bővülést terveznek.

Lantos Gabriella, a magánkórház operatív igazgatója arról számolt be, a felújított meddőségi központon és szülészeti osztályon, valamint az új műtőblokkokon kívül 3 csillagos hotel színvonalú, 1-2 ágyas, fürdőszobás, klimatizált szobákkal, családias szülőszobákkal, és személyes menedzserek által megszervezett kezelési tervekkel várják a pácienseiket. Hozzátette, a 2016-os stratégiai terveik szerint tovább bővül a szolgáltatási paletta gasztroenterológiai, kardiológiai, gyermek-járóbeteg és esztétikai helyreállító sebészeti részleggel.

Rámutatott, számításaik szerint a 8 év alatt együttesen 4 milliárd forintot takarítottak meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP-nek), vagyis ekkora értékű szolgáltatást végeztek el az OEP helyett. Közölte: 55 kórházi ágyat tartanak fenn jelenleg, 160 orvossal dolgoznak, emellett 100 egészségügyi dolgozót alkalmaznak. Lantos Csaba hozzátette: „Nemcsak tere és piaci lehetősége van a magán-egészségügyi szolgáltatóknak Magyarországon, hanem nyereségessé is lehet válni megfelelő üzemméret felett.” A tulajdonos hozzátette, folyamatos igénynövekedést látnak.

Lantos Gabriella hangsúlyozta, a magán-egészségügyi szolgáltatókhoz forduló betegek elvárásai sokat változtak az elmúlt időszakban. Egészségügyi ellátásukat ma már egy teljes körű szolgáltatást nyújtó rendszerben, valamint az otthonuk komfortját biztosító környezetben képzelik el. Szólt arról is, a Róbert Kórház és a Szinapszis Kft. 2015 májusában készített közvélemény-kutatásának eredményei egyértelműen rávilágítottak a privát betegek legfontosabb igényeire. Ezek között kiemelt helyen áll, hogy ne kelljen várakozniuk a rendelőben, otthonos környezetben fogadják őket, egyénre szabott bánásmódban részesüljenek, az állapotukkal kapcsolatban megfelelő információt kapjanak, valamint a szolgáltatásokért ne kelljen hálapénzt fizetniük.

(mti, inforadio.hu)

kórházfejlesztésMi épül?