2024.07.17, Szerda

Új tanuszoda alapkövét tették le Gyálon. A létesítményt várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai - derült ki az NFM sajtóközleményéből.

A közel 350 millió forintból megvalósuló fejlesztés során egy 15x25x1,9 méteres medencével és egy 6x10x0,8 méteres tanmedencével rendelkező tanuszoda épül Gyálon. A létesítmény az oktatási időn kívül szélesebb közönséget is várja majd. A tanuszoda üzemeltetője a magyar állam lesz.

Az eseményen Boros Anita helyettes államtitkár kiemelte, a cél az, hogy a diákokkal megszerettessék a sportot, hogy arra felnőtt korukban is igényük legyen, és életük természetes részévé váljon. Hozzátette, az uszoda a Pest megyei város polgárai körében is népszerűsítheti az úszást. „Ez hozzájárul a program alapvető céljának megvalósításához, az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás elterjesztéséhez.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

(magyarepitok.hu)

(fotó: kormany.hu)

Mi épül?sportberuházásokGyálNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program