2024.05.28, Kedd

Tavaszra befejeződnek a fejlesztések és felújítások a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, ahol július 6. és 10. között az ifjúsági úszó Európa-bajnokságot rendezik.

Almási István polgármester a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az előkészületek jó ütemben haladnak. Az 1,243 milliárdból megújuló létesítményben a versenymedence felújítása már befejeződött, jelenleg a tanmedencén dolgoznak. A városvezető beszámolója szerint a központi épületen kicserélték az alumínium nyílászárókat, tavasszal pedig a már megújult öltözőkben kicserélik a padokat és az öltözőszekrényeket, s akkor festik majd újra az épület teljes belső részét.     

"A 33x33 méteres bemelegítő medencénél jelenleg a feszített víztükör rendszerének kialakítása folyik. A strandon edzőterem, öltöző és vizesblokk, valamint irodák épülnek a régi lelátó helyén" - mondta Almási, aki úgy vélte, a fejlesztések április végére fejeződnek be.

Tóth Ákos, a kontinensviadal versenyigazgatója emlékeztetett, hogy az ifjúsági Eb-k komoly múltra tekintenek vissza, 1967-ben rendezték az elsőt, amelyen például a világ- és Európa-bajnok Cseh László édesapja nyert aranyérmet. Kiemelte, hogy az ifi Eb-ken olyan felnőttként is klasszis versenyzők tűntek fel, mint Risztov Éva, Cseh László, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsa, Verrasztó Evelyn, vagy éppen Gyurta Dániel. Az Eb főpróbája az országos ifi bajnokság lesz.    

"Az Eb-n egy számban négy magyar indulhat a selejtezőben, de onnan csak kettő juthat tovább az elődöntőbe, vagy a fináléba" - mondta Tóth Ákos.    

Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a verseny szervezőbizottságának elnöke kijelentette, még várják az önkéntesek jelentkezését, hogy minden csapat mellé felkészült tolmácsot tudjanak adni, emellett dolgoznak a szállások ellenőrzésén és a helyszínre utaztatás megszervezésén.

(mti)

Galéria

Mi épül?Hódmezővásárhelysportberuházások