2024.07.18, Csütörtök

Európai uniós támogatással, 180 négyzetméteres új szárnnyal bővült a Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda, így a jövő szezonban már télen is nyitva lesz. A fejlesztéssel hasznosul a gyógyvíz hőjének hasznosítása, két új medence nyílik, és különböző kezelések indulhatnak.

A 94 millió forintból 52 millió forint az európai uniós támogatás, 42 millió forinttal a település önkormányzata járult hozzá a költségekhez - mondta Herczeg Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-nek.    

Hozzátette, a mezőtúri városközpont mintegy 450 millió forintos európai uniós fejlesztésének részeként valósult meg a beruházás. Az új szárnyban két, egyenként 28 négyzetméter vízfelületű gyógy- és gyermekmedence kapott helyet.

A fejlesztés során megvalósult a gyógyvíz hőjének hasznosítása is. A mezőtúri városi kórházzal közösen, különböző kezelések beindítását tervezik a fürdőben, köztük olyanokét, amelyeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszíroz.    

A vendégek előreláthatólag tavasz elejétől látogathatják az új szárnyat. „A fürdőt tavaly májustól szeptemberig 25 ezer 600 vendég látogatta, az uszodában januártól novemberig 18 ezer 500 ember fordult meg” - jegyezte meg Herczeg Zsolt.

(mti)

(fotó: termalfurdo.hu)

Mi épül?gyógyfürdőkMezőtúr