2024.06.17, Hétfő

Új, 4500 négyzetméteres üzemcsarnokot épít a mechanikai alkatrészeket gyártó tolnai Fastron Hungária Kft. 1,2 milliárd forintos beruházással.

Mayer Károly, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az új csarnok építésével harmadával bővül a Szekszárd szomszédságában levő cég gyártó területe. Az elektromechanikai termékek gyártásának helyet adó létesítmény várhatóan szeptember végére készül el, a beruházást saját forrásból finanszírozzák.

Az 500 embert foglalkoztató kft. a tervek szerint egy éven belül 60-80 dolgozóval növeli létszámát. Az igazgató arról is beszámolt, hogy az 1992-ben alapított, magyar-német tulajdonban lévő cég 2015-ben 5,9 milliárd forintos árbevételt ért el, amely idén várhatóan meghaladja a hatmilliárd forintot.

A Fastron Hungária Kft. főként repülőtéri csomagvizsgálókhoz gépvázakat, mechanikai alkatrészeket, a telekommunikációs ipar számára műszerházakat gyárt, valamint elektromotorok részegységeit, transzformátorokat állít elő. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a termékek 95 százalékát Németországban, Belgiumban és Hollandiában értékesítik.

(mti)

(fotó: b-system.hu - illusztráció)

Mi épül?üzemépítésTolna megye