2020.03.28, Szombat

Újabb állami támogatás a harkányi gyógyfürdő fejlesztésére

2015.12.30. 18:45

A tavalyi 215 millió forint után a kormány 300 millió forint támogatást adott Harkánynak turisztikai fejlesztésekre. A 2014-2020-as ciklusban fürdőfejlesztésre európai uniós forrás nem áll rendelkezésre, így az állami pénzeknek fokozott szerepük van ezen a területen.

A baranyai fürdővárosban tartott sajtótájékoztatón Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a 300 millió forintos támogatást a Harkányi Gyógyfürdő téli strandfürdőjének felújítására fogják fordítani. A gyógyfürdő fejlesztésével párhuzamosan elindult a város főutcájának rekonstrukciója is. Hozzátette, 2016 januárjától a fürdőváros "Muslica-sornak" nevezett pavilonsora felújítását is elkezdik.

Tiffán Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a magyar kormány szívügyének tekinti a nagy múltú fürdőváros fejlesztését. Emlékeztetett, 2014 végén a kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatta.

A politikus felidézte, a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban fürdőfejlesztésre uniós forrás nem áll rendelkezésre. Ezért a jövőben is a kormány segítségét szeretnék kérni ahhoz, hogy évről évre, lépésenként lehetővé váljon a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a fürdőfejlesztés nyomán munkahelyek is létesülhetnek, ami nemcsak a fürdővárosban, hanem a magas munkanélküliségi rátájú, szomszédos ormánsági térségben is éreztetheti kedvező hatását.

Tiffán Zsolt arról is szólt, hogy a napokban a dél-, illetve nyugat-baranyai térség minden önkormányzata megkapta a működéséhez szükséges kormányzati támogatást.

(MTI)

(fotó: pecsma.hu)

Mi épül?gyógyfürdők