2024.04.15, Hétfő

Átadták a Budapest XIII. kerületében a felújított Nővér utcai házi gyermekorvosi rendelőt. A korábbi két betegrendelő helyett öt betegrendelőt és egy egészséges rendelőt alakítottak ki, így minden orvos saját rendelőjében dolgozhat. 6 védőnő munkavégzéséhez is megteremtették a feltételeket.

A beruházás tervezője az Archikon Kft., kivitelezője a Nimród-Bau Kft. volt. A beruházás összköltsége 210 millió forint volt.

Az 1950-ben épült rendelő hagyományos, falazott szerkezetű, 404 négyzetméter alapterületű épület. A tartószerkezeti falakon és a zárófödémen kívül minden bontásra került. Az épület az átépítést követően energetikai szempontból a legmagasabb követelményeket is maradéktalanul kielégíti. Megtörtént a gépészeti és elektromos hálózat korszerűsítése, valamint az akadálymentesítés és az udvar, parkoló, játszó- és az előkert felújítása.

A rendelők és védőnői vizsgálók teljes eszközparkját lecserélték, új informatikai rendszert telepítettek. A várókat korszerű légtechnikai berendezésekkel szellőztetik, a befújt levegőt fűtik, illetve hűtik. Az új hulladéktároló épület a veszélyes hulladék tárolására is alkalmas. 

Dr. Tóth József polgármester a megnyitón elmondta, az elmúlt évtizedben az önkormányzat mintegy 3,5 milliárd forintot fordított az egészségügyi intézmények felújítására, korszerűsítésre és 1,5 milliárd forintot a műszerfejlesztésre. Valamennyi háziorvosi rendelő megújult.

(mti)

Mi épül?építőipari cégekközintézményekNimród-Bau Kft.egészségügyi fejlesztés