2024.03.28, Csütörtök
20 hektárnyi új iparterületet nyit meg a HE-DO és a Penta Egerben
magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

20 hektárnyi új iparterületet nyit meg a HE-DO és a Penta Egerben

magyarepitok.hu

2017.12.05. 12:23 - Szabó Ákos

A kivitelezés már megkezdődött a milliárdos projekten, a szerződésben leírt határidő előtt tervezik a fejlesztés átadását.

Hirdetés

Összesen mintegy 2 kilométernyi utat épít egy új beruházás keretében a HE-DO Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. Egerben – derült ki a Habis László polgármester és Sipos Zsolt, a HE-DO ügyvezetője közös sajtótájékoztatóján kedden.

 

Határidő előtt elkészülhetnek a munkával

A bruttó 900 millió forintos beruházás kivitelezését már elkezdték. A fejlesztés során összesen 2 kilométernyi utat építenek meg, ebből 900 méter hosszan valósul meg az ipari bekötőút, buszmegállókat, illetve teher- és személygépkocsi-parkolókat is kialakítanak. A leadási határidő a szerződés szerint július 26, azonban a kivitelező előteljesítésre készül, így május végéig elkészülhetnek a munkával.

 

 

A projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül megvalósuló, Eger déli ipari alapinfrastruktúráját támogató 1,2 milliárd forintos fejlesztés része.

 

A HE-DO és a Penta számára nagyon fontos a jó minőség

Az Eger úthálózatának fejlesztésén egy másik programban már együtt dolgozó HE-DO és Penta a most bejelentett projekt munkálatait már az átadási határidő előtt, május végén befejezi a tervek szerint – derült ki Sipos Zsolt szavaiból. Az ügyvezető hozzátette: nagyon örülnek annak, hogy Eger fejlődésében részt tudnak venni, nagyon fontos számukra az, hogy megfelelő minőségű munkát adjanak át.

Galéria

HE-DOPenta Általános Építőipari Kft.Útépítésútépítésipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Eger

Hírlevél

Hirdetés