2024.04.20, Szombat
Újabb szakaszba lépett az R67-es gyorsút projektje
illusztráció

Újabb szakaszba lépett az R67-es gyorsút projektje

magyarepitok.hu

2018.05.23. 11:03 - Hegedűs Gergely

A tavaly elkezdett első ütem után most már a kaposfüredi és a látrányi elkerülő négysávosítása van soron.

Hirdetés

A közbeszerzési hirdetmények között megjelent az R67-es gyorsút újabb közbeszerzésének eredménye. A beruházó NIF Zrt. két szakaszra kötött tervezői szerződést a Pannonway Kft.-vel és az Út-Teszt Kft.-vel:

  • egyrészt 3,2 kilométer hosszan a meglévő 67-es főút Kaposfüredet elkerülő szakaszát (a 43+040 és a 46+339 kilométerszelvények között) fejlesztik gyorsúttá Kaposvár térségében (Kaposfüred Kaposvár északi városrésze);
  • másrészt 9,9 kilométeren az R67-es másik végén a Látrányt elkerülő szakasz is négysávosodik.

A NIF térképe szerint mindkét szakasz már korábban megvalósult elkerülő szakasza a 67-es főútnak, amit most tovább kell fejleszteni.

A Soltút és a Strabag kivitelezésében épülő R67-es tavaly novemberben tették le az alapkövét, Kaposvár és az M7-es autópálya között teremt gyorsforgalmi kapcsolatot mintegy 46 kilométeren. Az első ütemben a Kaposfüred és Somogytúr közötti 33,2 kilométert építik ki – ennek jelentős része új nyomvonalon fut majd - , ezt egészíti ki a két elkerülő négysávosítása.

A most megjelent hirdetményből kiderül, a két nyertesnek a kiviteli tervek mellett többek közt környezeti hatástanulmányt, engedélyezési tervdokumentációt és megvalósíthatósági tanulmányt kell készítenie.

Galéria

StrabagSoltút Kft.Útépítésépítőipari cégekKaposvárR67-es úttervezésPannonway Kft.Út-Teszt Kft.

Hírlevél

Hirdetés