2023.06.04, Vasárnap
Aszód és Hatvan környékén folytatódnak az M3-as felújítási munkálatai
magyarepitok/Dernovics Tamás

Aszód és Hatvan környékén folytatódnak az M3-as felújítási munkálatai

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2020.09.01. 10:11 - Kalácska-Nagy Nóra

Több mint 2 kilométeren újul meg az M3-as autópálya külső sávjának két szakasza.

Hirdetés

Több szakaszon is felújítási munkák indulnak az M3-as autópályán a Colas Út Zrt. kivitelezésében. A Budapest felé vezető oldalon a 48-as és a 49-es kilométerszelvények között Aszód térségében, illetve az 59-es és 60-as kilométerszelvények között Hatvan környékén. Ezen kívül a szakemberek felújítják a Nyíregyháza felé vezető oldalon lévő ecsédi és horti pihenőhelyek átvezető útjait.

A beruházások teljes egészében hazai forrásból, összesen közel bruttó 260 millió forintból valósulnak meg. A munkálatok várhatóan október elejére fejeződnek be.

 

Terelésekre és sebességkorlátozásra is számíthatnak a közlekedők

A kivitelező a munkaterületet 2020. szeptember 1-jén, kedden veszi át a sávelhúzásos terelés kiépítését követően. A munkálatok ideje alatt szakaszosan, úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Budapest felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára. A munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Vagyis ezzel a módszerrel az autópálya 2x2 sávos áteresztő kapacitása megmaradhat a felújítás mellett is.

A pihenőhelyeket a felújítási munkák idejére le fogják zárni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a forgalmi helyzetről a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon.

ÚtépítésColasM3-as autópályaútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés