2024.04.20, Szombat
 Új körforgalmú csomópontot kap Nyíregyháza
Fotó: Szarka Lajos/nyiregyhaza.hu

Új körforgalmú csomópontot kap Nyíregyháza

nyiregyhaza.hu, magyarepitok.hu

2021.04.24. 09:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Ke-Víz építi meg az új négyágú körforgalmat a Kállói út –Tünde utca keresztezésében.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában európai uniós forrásból valósul meg új csomópont a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. munkájával Nyíregyházán – derült ki a közbeszerzési adatokból.

A projekt keretében négyágú körforgalom valósul meg a Nyíregyháza, Kállói út –Tünde utca keresztezésében, a 4911. jelzésű Nyíregyháza-Nyírbátor összekötő út 3+420 kilométer szelvényben. 

A körforgalmú csomópont minden ágán gyalogos- és kerékpáros átkelőhelyeket létesítenek.

Az építési szakaszt a 4911. jelzésű út (Kállói út) 3+288 – 3+521 kilométer szelvény között, valamint a Tünde utcán a körforgalom középpontjától Észak-Dél irányban mindkét ágon mintegy 80-80 méter hosszon határozták meg. A körforgalom várhatóan szeptemberben készül el.

 

Új világítást is kap a csomópont

A projekt kivitelezésével érintett Kállói úti meglévő buszmegállót elbontják, majd új buszöblöt alakítanak ki. A tervezett csomópont csapadékvíz-elvezetését a meglévő és tervezett víznyelőaknákkal a meglévő csapadékcsatorna biztosítja majd.

Az építés során kiváltásra kerül villamos hálózat, gázelosztó vezeték és ivóvízvezeték is. Továbbá új közvilágítási hálózatot építenek ki a tervezett körforgalmi csomópont, valamint a gyalogos- és kerékpárút megvilágítása érdekében. A körforgalom területén 520 cserjét is elültetnek.

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Nyíregyházakörforgalom

Hírlevél

Hirdetés