2024.04.24, Szerda
A Duna Aszfalt megvizsgálja, hogy tudja-e vállalni az állami autópálya koncesszió kockázatait
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Duna Aszfalt megvizsgálja, hogy tudja-e vállalni az állami autópálya koncesszió kockázatait

magyarepitok.hu

2021.06.16. 08:43

Miután az európai közbeszerzési értesítőben megjelent az az állami felhívás, ami koncesszióba adna egy jelentős mennyiségű hazai autópályát, számos értesülés arról adott tájékoztatást, hogy arra a legesélyesebb hazai nagyvállalat a Duna Aszfalt Zrt. Lapunk a Duna Aszfalt szóvivőjét kérdezte ez ügyben.

Dr. Ónodi Barna elmondta, a Duna cégcsoport jelenleg is egy jelentős méretű koncessziós szerződés végrehajtásán dolgozik Afrika egyik legjelentősebb infrastrukturális fejlesztésében, így az elmúlt időszakban megfelelő ismeretet és kellő szakmai gyakorlatot szerzett azokról a nehézségekről, amelyek egy ilyen bonyolult folyamat során felmerülhetnek.

"Szakértőink jelenleg is elemzik a hazai felhívás részleteit, amely vizsgálatot követően tudunk arról dönteni, hogy az előminősítésnek megfelelő kiírásban részt fogunk-e venni. Ha a részvétel mellett döntünk, akkor az előminősítő dokumentáció beadásának a határideje: 2021. július 06." - jelezte a szóvivő.

Hangsúlyozta, a Duna Aszfalt kapcsán a lakosság az elmúlt évtizedekben azt tapasztalhatta, hogy a munkákat határidőre, a kívánt jó minőségben, a szerződés szerinti áron végezték el. "Ezért a szakértőink számára jelenleg az az eldöntendő kérdés, hogy a koncesszióval járó rendkívüli kockázatokra felkészülve, a jövőben is a hazai lakosság biztos „útszolgáltatói” tudunk-e maradni" - zárta szavait Dr. Ónódi Barna.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.