2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Több mint 10 kilométer hosszan épül kerékpárút az ország délkeleti csücskében
Illusztráció: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Több mint 10 kilométer hosszan épül kerékpárút az ország délkeleti csücskében

magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2022.08.25. 10:30 - Kolinek Nóra

A Délút munkájával valósulhat meg a Csongrád-Csanád megyei kerékpárút.

Hirdetés

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, a csanádpalotai és a pitvarosi önkormányzat közös ajánlatkérőként nyújtotta be közbeszerzési felhívását a Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút építésére. A nettó közel 2,1 milliárd forint értékű projektet a DÉLÚT Építő Kft. kivitelezheti. Augusztus 18-án a Promenád24 a Magyar Közlönyre hivatkozva megírta: a projekthez szükséges támogatást a kormány biztosítja.

A tervezett kerékpárút pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasza 7 616 méter hosszú.

A kétirányú, 2,3 méter széles kerékpárút Pitvaros közigazgatási területén, a 4434 Gyula – Pitvaros − Makó összekötő út mentén az út szelvényezés szerinti bal oldalán épül meg. Az útvonal a mezőhegyesi szakasztól indul, és a Békés – Csongrád-Csanád megyehatáron keresztezi a Mezőhegyesi csatornát. Pitvaros belterületi, majd külterületi szakaszát követően csatlakozik csanádpalotai szakaszhoz.

A kerékpárutat négy helyen keresztező mezőgazdasági utak 5-5 méter hosszon aszfalt, míg 20-20 méter hosszon mechanikai stabilizált burkolatot kapnak.

Térkép: Google Maps

A munka során elvégzik a szükséges kábel kiváltásokat is

A szintén kétirányú, 2,3 méter széles csanádpalotai szakasz a település közigazgatási területén a 4434-as Gyula – Pitvaros − Makó összekötő út mentén a közút szelvényezés szerinti bal oldalán épül meg.

A kerékpárút a pitvarosi szakasztól indul, a külterületi szakaszon az út mellett halad, majd keresztezi az Apátfalva-Mezőhegyesi csatornát. Az útvonal csatlakozik a meglévő Kövegy felé tartó kerékpárúthoz.

A kerékpárutat hat helyen keresztező mezőgazdasági utak 5-5 méter hosszon aszfalt, míg 20-20 méter hosszon mechanikai stabilizált burkolatot kapnak. A két szakaszhoz tartozó kerékpárút és a csatlakozó létesítmények teljes felülete mintegy 27.600 négyzetméter. A munka során a szakaszokon elvégzik a szükséges közmű és optikai kábel kiváltásokat.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.kerékpárútPitvarosCsongrád-Csanád megyekerékpáros fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés