2024.04.18, Csütörtök
A tervezettnél hamarabb elkészült Zugló egyik kiemelt útszakasza
Fotó: Nyirő Simon / BKK

A tervezettnél hamarabb elkészült Zugló egyik kiemelt útszakasza

magyarepitok.hu, BKK

2022.11.04. 11:04 - Kolinek Nóra

A Colas kivitelezésében jól halad a zuglói Vezér utca felújítása, ezért november 7-én átadják a forgalomnak az útszakasz Füredi utca felé vezető oldalát.

Hirdetés

Befejeződött az útfelújítási munkák jelentősebb forgalomkorlátozással járó szakasza a XIV. kerületi Vezér utcában. Ennek köszönhetően november 7-étől, hétfőtől ismét teljes szélességben használható az útszakasz Fogarasi úttól Füredi utca felé vezető oldala, ahol a burkolat a tervezettnél előbb elkészült – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

A projekt a BKK beruházásában a Colas Út Zrt. kivitelezésével valósul meg.

Az érintett közösségi közlekedési járatok − a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbuszok, valamint a 82-es és a 82A trolibuszok − hétfőtől ismét az eredeti útvonalukon közlekednek a Fogarasi út és a Füredi utca között.

 

Új kerékpársávot is kialakítanak

A közlemény információi szerint ezen az útszakaszon teljesen megújult az útburkolat, befejeződött a szegélyépítés és a kerékpársáv kijelölése, elkészültek a közösségi közlekedési járatok megállóhelyei és a Tihany térnél lévő parkolók.

Mindeközben jól halad a középső parkolók felújítása és a járdaépítés, a vízvezeték-kiváltás pedig már elkészült. A még hátralévő munkák ideje alatt a Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek a Vezér utcában, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek – tették hozzá. 

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A beruházás keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakók, illetve a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik.

 

A beruházás során:

• teljesen megújul a Vezér utca burkolata és a Fogarasi úti csomópont;

• kerékpársávot alakítanak ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz;

• új járdákat építenek, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes közlekedést;

• korszerűsítik a közvilágítást;

• részben újakra cserélik a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait;

• elvégzik a szükséges közműkiváltásokat;

• több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültetnek el, ezen kívül a zöldfelületet füvesítik.

 

ÚtépítésColasZuglóBudapestBKKútfelújításcsomópont

Hírlevél

Hirdetés