2024.04.16, Kedd
Fontos csomópont alakul át Nyíregyházán
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Fontos csomópont alakul át Nyíregyházán

magyarepitok.hu

2022.11.19. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

2x2 két forgalmi sáv, valamint a város felől önálló balra kanyarodó sáv kiépítése és jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása valósul meg a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. munkájával.

Hirdetés

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című, TOP-pályázat megvalósításán. Az európai uniós közbeszerzési értesítő információi szerint a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. dolgozhat a projekten csaknem 800 millió forint értékben.

 

Elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, valamint járda is épül

Az érintett szakasz hossza a Tiszavasvári úton 416,165 méter. A szakaszon belül két csomópont átalakítása történik meg, egészen pontosan a Derkovits és a Csalitos utcánál. Mindkét csomópontban 2x2 két forgalmi sávot és jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki. A Derkovits utcán az érintett szakasz hossza 41,202 méter. A Csalitos u. - Kassa u. érintett szakaszának hossza 64,679 méter és 23,085 méter.

A Tiszavasvári út északi oldalán elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, déli oldalán elválasztás nélküli gyalog-és kerékpárút, valamint járda épül. Az érintett szakaszon összesen 5 gyalog-kerékpáros átvezetést alakítanak ki. A 36. sz. főút szelvényezés szerinti jobb oldalán a 49+291+31-49+394,34 km szelvények között támfalat

Az érintett területen az útépítési munkákhoz kapcsolódóan megoldják a burkolatokon és környezetében keletkező csapadékvizek biztonságos elvezetését. Az érintett területen az útépítési tervek figyelembe vételével zárt csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítése is megvalósul.

 

Már zajlanak a munkálatok

A nyiregyhaza.hu november 15-i információi szerint már el is kezdődtek a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című projekt kivitelezési munkálatai.

A kivitelező tájékoztatása alapján a munkálatok első fázisában a felüljáró támfal megerősítésén dolgoznak. Jelenleg a Kerék utcán út melletti munkavégzés zajlik, ezért útszűkület táblát és villogó terelő elemeket helyeztek ki, valamint 40 km/órás sebességkorlátozás lépett érvénybe.

Továbbá a Tiszavasvári úti felüljárón a Derkovits utca felől a belváros irányába vezető külső sávot 100 méter hosszan lezárták. Ezzel egy időben a belső sávban 30 km/órás sebességkorlátozás lépett érvénybe.

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.Nyíregyházaútépítéscsomópont

Hírlevél

Hirdetés