2024.03.19, Kedd
Befejeződött az utóbbi idők legkomplexebb, Miskolcot érintő infrastrukturális beruházása – hamarosan megnyitják az Y-hidat
Fotó: NIF Zrt.

Befejeződött az utóbbi idők legkomplexebb, Miskolcot érintő infrastrukturális beruházása – hamarosan megnyitják az Y-hidat

magyarepitok.hu, NIF Zrt.

2022.12.06. 11:18 - Kalácska-Nagy Nóra

A közlekedők használatba vehetik a Király utca és Vörösmarty utca kereszteződésében megépült turbókörforgalmat, valamint a 2×2 sávosra bővített Vörösmarty utcát is.

Hirdetés

A Miskolcon megvalósuló Y-híd építése és az azt övező komplex, közlekedésre ható projekt befejezése napokon belül véget ér. Mint ismeretes, a nagyszabású fejlesztés kivitelezési munkáit fővállalkozóként a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft. nyerte el. A teljes projekt II. ütemére a KM Építő Kft. alvállalkozóként kötött vállalkozási szerződést az Y-híd műtárgy kivitelezési munkái kapcsán. A nem mindennapi híd terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette el.

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint

2022. december 11-én, vasárnap, a délutáni órákban feloldják az eddigi forgalomkorlátozásokat, így

 a közlekedők használatba vehetik a Király utca és Vörösmarty utca kereszteződésében megépült turbókörforgalmat, valamint a 2×2 sávosra bővített Vörösmarty utcát is, amely a Soltész Nagy Kármán utcától egészen a híd lábáig zsákutcaként használható a híd megnyitásáig.

2022. december 12-én, hétfőn 16:00-tól minden irányból megnyitják az Y-hidat is.

A tömegközlekedés új menetrendi változása 2022. december 13-án, kedden, üzemkezdettől lép életbe, amelynek részleteiről az MVK Zrt. weboldala nyújt bővebb tájékoztatást.

ÚtépítésMiskolc Y-hídMiskolcNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)HE-DOKM Építő Kft.Speciálterv Építőmérnöki Kft.

Hírlevél

Hirdetés