2024.03.19, Kedd
Megoldódhat a kaposvári egészségügyi dolgozók lakhatása: új szálló épül
Illusztráció:Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Megoldódhat a kaposvári egészségügyi dolgozók lakhatása: új szálló épül

magyarepitok.hu, TED

2021.09.18. 10:00 - Bíró Beáta

Több szintesre építik át a kaposvári kórház konyhaépületét és 72 lakást alakítanak ki benne. Mélygarázs és biciklitároló is lesz tartozik majd hozzá.

Hirdetés

Orvos- és nővérszálló épül a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Tallián Gyula utcai épületéhez. Az Országos Kórházi Főigazgatóság erről szóló kivitelezői részvételi felhívása pénteken jelent meg az európai uniós közbeszerzési értesítőben.

A projekt annak a 8,5 milliárd forint összértékű uniós pályázatnak a része, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretein belül valósul meg. Ezzel összesen 1600 szakdolgozó lakhatását segítik országosan.

Korábbi írásunkban részleteztük a további helyszíneket.

 

Önálló apartmanok épülnek

A szállót a kórház konyhaépületéből alakítják ki úgy, hogy a mostani épület az egyik oldalon plusz egy szintet kap, a másikon pedig kettőt.

A kibővített épületben összesen 72 lakást hoznak létre, ebből 13 kétszobás, 59 pedig egyszobás lesz. A szintek közötti közlekedést lift segíti majd.

A szállóhoz 22 autónak elegendő mélygarázs, valamint 15 férőhelyes kerékpártároló is készül. Mivel az épület gépészeti és elektromos hálózata műszakilag elavult, ezért azok teljes cseréje és korszerűsítése is szükséges, valamint újak lesznek a nyílásszárók is.

 

 

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Kaposi Mór Oktató Kórházban idén nyáron fejeződött be egy nagyobb fejlesztés: megújult a szülészet épülete (képünkön). A projekt kivitelezési munkálatait a Laterex Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. végezte el.

Mi épül?Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató KórházKaposváregészségügyi fejlesztésszálláshelyEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

Hírlevél

Hirdetés