2022.05.28, Szombat
Új kórházi szárny épül Tatabányán
minalunk.hu

Új kórházi szárny épül Tatabányán

mti

2018.11.08. 08:33 - Hegedűs Gergely

Az összesen hatmilliárdos fejlesztés első ütemeként a 35 éves komfort nélküli kórtermeket modernizálták.

Hirdetés

Négyszázmillió forintos beruházással felújították a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik szárnyát, így az intézmény öt fekvőbeteg osztályán javultak az ellátás feltételei. A fejlesztésrőél a kórház igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján számolt be.


A víz- és csatornarendszer is megújult

Lőke János elmondta, a felújítás 3300 négyzetmétert érintett. Az intézmény H jelű épületében a 35 éves, komfort nélküli kórtermekből 2-5 ágyas szobákat hoztak létre, hozzájuk tartozó fürdővel. A korábbi közös vizesblokkokból kórtermet vagy kezelőhelyiséget alakítottak ki az osztályok igényei szerint.   

Az épület tartószerkezeti rendszere változatlan maradt, azonban megtörtént a szellőző-, valamint a víz- és csatornarendszer felújítása és szabályozhatóvá vált a fűtési hálózat.   


Ez következik ezután

A Modern városok program keretén belül elvégzett beruházás egy hatmilliárd forintos fejlesztés első üteme. A továbbiakban

  • három év alatt egy új kórházi szárny épül,
  • és ide költöztetik a most külön telephelyen működő Gőzfürdőt,
  • valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályait.


Eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések

"Az elmúlt években több mint 10 milliárd forintnyi uniós forrást fordítottak a Szent Borbála Kórház fejlesztésére" - emlékeztetett Lőke János. Az intézmény 5600 négyzetméteres új központi épülete 2015-ben készült el egy 5,8 milliárd forintos beruházás részeként. A következő két évben sürgősségi ellátásra 1,2 milliárd, műszerfejlesztésre 1,2 milliárd forintot fordítottak.   

Az intézmény fekvőbeteg osztályain 2017-ben 32 ezer embert gyógyítottak, a járóbeteg-ellátást csaknem 65 ezer ember vette igénybe. A 876 ágyas intézményben 180 orvos és 735 egészségügyi szakdolgozó gyógyít. 

 

kórházfejlesztésMi épül?Tatabányaegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés