2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Két szakaszon is új burkolatot kap egy Csongrád-Csanád vármegyei összekötőút
Fotó: Illusztráció

Két szakaszon is új burkolatot kap egy Csongrád-Csanád vármegyei összekötőút

magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2023.04.13. 08:24 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt és a Strabag munkájával teszik biztonságosabbá a közlekedést Mindszent és Szegvár között.

Hirdetés

Elrajtol az állami Magyar Közút Nzrt. folyamatos útfelújítási programjának egy újabb beruházása: most a Hódmezővásárhelytől északra fekvő 4521-es út mintegy 4,4 kilométere. Az információkat Szegvár polgármester mondta el a szegvaronline.hu-nak, illetve a delmagyarorszag.hu tette közzé.

 

A beruházással érintett terület

A beruházás során az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként újulhat meg egyrészt a Mindszent felőli 14+170 –15+550 kilométerszelvények között 1426 méteren és a 10+105 – 13+056 kilométerszelvények között 2952 méteren. Az első szakaszt a STRABAG Általános Építő Kft., a másodikat pedig a Duna Aszfalt Zrt. fogja kivitelezni, összesen több mint nettó félmilliárd forint értékben a közbeszerzési adatok szerint.

 

Így válik gyorsabbá a közlekedés a két település között

A beruházás azért is kiemelten fontos, mert a pálya jelenleg kifejezetten rossz állapotban van az érintett szakaszokon. A helybeli megyei lap összefoglalója szerint a felülete repedezett, számos kátyú található rajta és a széle is töredezett. Mivel korábban sem hagyta a közútkezelő ideiglenes javítások nélkül a hibáit, így rendkívül sok folt is van rajta: most átfogó módon kezelik a helyzetet és teljes felújításra kerül sor.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.StrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.Szegvár

Hírlevél

Hirdetés