2024.05.29, Szerda

Vajon lehet egy készházat a hagyományos téglaépületek színvonalán szigetelni? Mivel járulhat hozzá a tetőfedés az energiahatékonysághoz? Melyik a leggazdaságosabb fűtési forma? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a készházgyártó Wolf Haus szakmai konferenciája május 26-án, csütörtökön.

Építészeket, belsőépítészeket, műszaki ellenőröket és más építőipari szakembereket várnak a szervezők a hazai piacon negyed évszázada jelen lévő Wolf Haus kaposújlaki egynapos rendezvényére. A központi témát a könnyűszerkezetű épületek adják, amelyek a korszerű technológiai megoldásoknak és a kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően egyre versenyképesebb alternatívát kínálnak.

Az előadók az iparág közelmúltbeli innovációin keresztül olyan anyagokat és építési eljárásokat mutatnak be, amelyek jelentős mértékben képesek javítani az épületek energiafelhasználási mutatóin. A korszerű szigetelőanyagokkal és nyílászárókkal legyártott könnyűszerkezetű épületelemek, valamint a modern hőellátási rendszerek alkalmazásával a hűtésre és fűtésre fordított energia nagy hányada megtakarítható. A rezsiköltségek csökkentése mellett a megoldások a környezetvédelem és a fenntarthatóság szempontjából is előrelépést jelentenek.

A „Közel nulla energiafelhasználású épületek" konferencia előadói a Wolf Haus és más, a magyar piacon fontos szerepet betöltő építőanyag-gyártó és forgalmazó cégek képviselői közül kerülnek ki, akik mind a tervezőknek, mind a kivitelezésben dolgozóknak újdonságokat adnak át.

Néhány ízelítő a témák közül:

  • mennyezeti és hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerek,
  • hőszigetelő vakolatrendszerek,
  • innovatív nyílászárók.

A konferenciára május 26-án 9:00-16:00 között kerül sor a Wolf Haus kaposújlaki gyártelepén. 

Jelentkezés, regisztráció és részletes program a Wolf Haus honlapján.

A Wolf-vállalatcsoport mezőgazdasági és ipari építményeket, valamint készházakat gyárt. A Wolf Systembaut 1966-ban alapították az ausztriai Scharsteinben, a Wolf System építőipari Kft. 1989-ben Kaposváron alakult meg.

(magyarepitestechnika.hu)

EnergetikakészházakenergetikaWolf System Építőipari Kft.