2024.07.24, Szerda

Az NGM helyettes államtitkára az új iparstratégiát, az Irinyi tervet mutatta be Budapesten a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezett, Business & Technology elnevezésű konferencián.

Lenner Áron Márk az iparstratégiát támogató forrásokról szólva kiemelte a versenypályázatokat. Ezek során az egyazon célra vonatkozó párhuzamos fejlesztések közül a legjobbnak ítélt projekt végső stádiumi fejlesztését, sorozatgyártását és piacra jutását egy projektben valósítják meg. "Ilyen még nem volt Magyarországon" - jegyezte meg.

A belgazdaságért felelős helyettes államtitkár az újfajta támogatást azzal támasztotta alá, hogy a jelenlegi pályázati rendszerben teljesen elválik egymástól a fejlesztés, a kapacitásbővítés és a gyártás finanszírozása. Ez pedig azt a problémát okozza, hogy a vállalkozások esetenként olyan dolgok fejlesztésére kapnak pénzt, amit nem fognak gyártani, vagy olyan termékeket gyártanak, amit fejleszteni is kellett volna előtte.

„A hatékonyabb végső termékek létrehozása érdekében ezért komplex pályázatokat terveznek megvalósítani” - szögezte le Lenner Áron Márk.

(mti)

Pályázatokpályázatok