2024.06.25, Kedd

33 millió euróból, azaz több, mint tízmilliárd forintból fejleszti veszprémi üzemét a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a beruházást a kormány csaknem egymilliárd forinttal támogatja.

A következő három évben végrehajtandó fejlesztés legalább 180 új munkahelyet teremt – mondta Fonyódi Levente, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. gyárigazgatója. A beruházás keretében egy 13 ezer négyzetméteres új raktárcsarnok építése, valamint raktártechnológia fejlesztés valósul meg, s új termékek gyártása is beindul.

Az autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó Valeónál világszerte minden nyolcadik ember, Veszprémben pedig az 1900 dolgozóból közel ötszázan kutatás-fejlesztéssel foglalkoznak. A vállalat missziójának tekinti a környezettudatosságot, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint a vezetést támogató rendszerek tervezését, fejlesztését és gyártását.

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 345 millió eurót, adózott eredménye 1,1 millió euró volt. A Valeo öt kontinens harminc országában százharmincnégy telephelyen mintegy nyolcvanezer dolgozót foglalkoztat.

(MTI)

Mi épül?autóiparVeszprémüzemfejlesztés