2024.03.29, Péntek
Hét közép-magyarországi településen indul szennyvízfejlesztés
(illusztráció - inwatech.hu)

Hét közép-magyarországi településen indul szennyvízfejlesztés

ted.europa.eu

2018.01.17. 10:47 - Antal Zsófia

Több mint 4 milliárd forint értékben épülnek ki új tisztítótelepek és vezetékek, közel 1500 házat kötve rá a csatornahálózatra.

Hirdetés

Szennyvíztisztító telep- és csatornahálózat fejlesztés indul a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében Közép-Magyarországon. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. két budapesti céggel szerződött az összesen nettó 4 milliárd 209 millió forint értékű munkára, ezek a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.

Bács-Kiskun megyében megtörténik Izsák, Orgovány és Ágasegyháza települések meglévő szennyvíztisztító telepének kapacitásfejlesztése, valamint egy új, 857 méteres szennyvíz nyomóvezeték építése a körzeti átemelőbe való bekötéssel együtt. Utóbbi műtárgyat is teljes körűen felújítják. A projekt része ezen kívül - egyebek mellett - a szivattyúk, nyomócsövek, akna fedőlapok cseréje, és szennyvízmennyiség-mérők beépítése.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen új csatornahálózat épül. 642 ingatlant kötnek rá a 7538 méter hosszan kiépülő, nagyrészt gravitációs, kis részben pedig nyomott vezetékhálózatra. Modernizálják emellett a meglévő szennyvíztisztító telepet is. A közbeszerzési értesítő szerint a mélyépítési projekt a megyében Jászfényszaru és Pusztamonostor településeket is érinti, azt azonban nem tartalmazza, hogy ezeken a településeken milyen fejlesztés valósul meg.

Pest megyében Tápiószőlősön épül új csatornahálózat mintegy 15 kilométer hosszan, 792 db házi bekötéssel és 498 tisztítóaknával. A település új szennyvíztisztító telepet is kap a hozzá tartozó bekötőutakkal és három monitoring kúttal együtt.

Veolia Water Solutions Zrt.VízgazdálkodásszennyvízKenderesSade-Magyarország Mélyépítő Kft.IzsákJászfényszaruTápiószőlős

Hírlevél

Hirdetés