2024.03.29, Péntek
Elindult a Pallasz Athéné Egyetem jelentős campusfejlesztése
kefoportal.kefo.hu

Elindult a Pallasz Athéné Egyetem jelentős campusfejlesztése

MTI, kefoportal.kefo.hu

2016.10.13. 11:57 - Antal Zsófia

A kecskeméti campus első ütemének építésére megjelent a közbeszerzési felhívás: először az oktatási épület valósul majd meg.

Hirdetés

Kecskeméten, az egykori Izsáki úti kórház területén több mint 12 milliárd forintos felsőoktatási projekt kezdődik: a város komplex fejlesztési tervével összhangban 2018 tavaszára a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó campus komplexummal bővül a Pallasz Athéné Egyetem. Az intézmény a kecskeméti és a szolnoki főiskola összeolvadásával jött létre idén júliusban.

A beruházás finanszírozására és lebonyolítására a hat Pallas Athéné Alapítvány 2015 végén létrehozta a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t (KEDO), amely a Közbeszerzési Hatóság határozata értelmében ajánlatkérő szervezet.

A KEDO közzétette a Pallasz Athéné Egyetem campusának első építési ütemére vonatkozó közbeszerzési felhívást - közölte az egyetem csütörtökön. Az 5,5 hektáros fejlesztési terület átadása a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, 2017 januárjában várható.

kép: kefoportal.kefo.hu

A kiírás alapján a tervezett épületegyüttesből az első ütem során az oktatási épület valósul meg, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházásokkal együtt. A város Nyugati-kapu fejlesztési övezetében később több mint 30 ezer négyzetméteren összesen öt épület: oktatási, igazgatási-adminisztrációs, tudástár-könyvtár, kollégium és multikulturális központ jön létre. Az új campus gyalogos felüljáróval kapcsolódik majd mind a jelenlegi műszaki karhoz, mind pedig a jövőbeni fejlesztésként a Rudolf-laktanyában kialakított családi, sport- és rekreációs központhoz.

Mi épül?KecskemétPallas Athéné EgyetemKecskeméti Egyetem

Hírlevél

Hirdetés