2024.04.24, Szerda
Modern közösségi házzal gazdagodott a Csongrád megyei Magyarcsanád
(fotó: mti)

Modern közösségi házzal gazdagodott a Csongrád megyei Magyarcsanád

mti

2016.12.12. 11:26 - Hegedűs Gergely

A 600 négyzetméteres épületben aula, klubszoba, könyvtár és egy 160 fős rendezvényterem is helyt kapott.

Hirdetés

Befejeződött a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár felújítása, átépítése, illetve kibővítése. A Csongrád megyei községben 180 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg a beruházás egy hódmezővásárhelyi egyéni vállalkozó kivitelezésében.

(fotó: delmagyar.hu)

A 600 négyzetméteres épületegyüttesben többek közt aula, klubszoba, kétszintes könyvtár és 160 fős nagyterem is helyt kapott, korszerű technikával felszerelt színpaddal. A településnek eddig a közösségi rendezvényeit a célra nem igazán alkalmas iskolai tornateremben kellett tartani, ezt a helyzetet kezeli a mostani beruházás.


Jövőre újabb beruházás következik

Az épület átadó ünnepségén Farkas János (független) polgármester elmondta, az 1935-ben épült művházat kezdetben Hősök Házának hívták, miután az első világháborúban elesett 111 magyarcsanádi tiszteletére hozták létre. Hozzátette, a felújítást további projektek követik: jövőre egészségház épül gyógyszertárral az ezerötszáz lakosú községben.

(fotó: mti)

Az átadón a térség országgyűlési képviselőjeként részt vett Lázár János, aki azt hangsúlyozta, a közösségben sokan élnek egyedül, szegénységben. „Sok fiatalnak kellett a megélhetés miatt elhagynia szülőhelyét, éppen ezért fontos, hogy az önkormányzat a ’szív gyógyításával’, a művelődési ház, a könyvtár felújításával kezdte a munkát’ - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus azt is kifejtette, 2010-ig az országban "vagy-vagy fejlesztéspolitika" érvényesült, vagy a fővárosnak jutott pénz vagy az ország más részeinek. Jelenleg szerinte az "és fejlesztéspolitikáját" gyakorolják, jut a fővárosnak, a nagyvárosoknak és jutnia kell a vidékre is.

Mi épül?Magyarcsanádművelődési házak

Hírlevél

Hirdetés