2024.04.17, Szerda
Sokorai István vezetésével indul el a Bayer Construct kulcsfontosságú cége
Látványterv: a Bayer Construct cégcsoport saját beruházásában épülő lakóparkja a budapesti Vahot utcában

Sokorai István vezetésével indul el a Bayer Construct kulcsfontosságú cége

magyarepitok.hu

2020.04.21. 09:10 - Hegedűs Gergely

Az ingatlanfejlesztő Bayer Property létrejöttével vált teljessé az építőipari vertikum lefedése a Bayer Construct cégcsoportnál.

Hirdetés

Bejelentette az új leányvállalata megalapítását a száz százalékban magyar tulajdonú Bayer Construct vállalatcsoport. Az elnök-vezérigazgató Balázs Attila nemrég mutatta be olvasóinknak a cégcsoport hazai építőiparban egyedülálló megoldásait (a cikk lapunk eddigi legolvasottabb interjúja lett, rengeteg pozitív visszajelzést begyűjtve), mely által a teljes vertikumot lefedik a tervezéstől a gyártáson és kivitelezésen át az ingatlanfejlesztésig.

Ebben a szerkezetben fontos szerepet tölt be a most bejelentett tagvállalat: a Bayer Property feladata a komplex ingatlanfejlesztési projektek előkészítése és megvalósítása.

A cég élére egy rendkívül tapasztalt szakember érkezik, Sokorai István társbefektetőként és vezérigazgatóként vezeti majd az új vállalatot. A közel 30 éves pályája során dolgozott fejlesztési vezetőként a TriGranit Zrt-nél, majd az Arcadom Zrt-t irányította, az utóbbi tíz évben pedig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be.

Sokorai István


Ez volt a hiányzó láncszem

„A Bayer Property megalapításával célunk, hogy vállalatcsoporton belül építsünk ki jelentős kompetenciát az ingatlanfejlesztés területén” – idézte a közlemény Balázs Attilát, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatóját. „A Bayer Construct közel húsz éves működése során már számos projektben bizonyított szerkezetépítés és generálkivitelezés területén, jelentős részt vállaltunk például az Etele Pláza építésében, de az Agora Budapest és nagyrészben a Puskás Aréna szerkezetépítését is mi végeztük” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, ahhoz hogy a magyar piacon egyedülálló módon a teljes építőipari és ingatlanfejlesztési vertikumot lefedjék, a Bayer Property volt a hiányzó láncszem. „Sokorai István személyében egy hatalmas tapasztalatokkal rendelkező szakember csatlakozott hozzánk, akinek a segítségével az ingatlanfejlesztés területén is vezető szerepre törünk."

A Bayer Property élére érkezett Sokorai Istvánnal lapunk interjút készített, melyet hamarosan közzéteszünk, bemutatva a szakember pályafutását, a rá váró kihívásokat és az első tapasztalatait a Bayer-cégcsoportnál.

Iparági hírekBayer Construct Zrt.Bayer Propertyingatlanfejlesztésépítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés