2024.06.15, Szombat

Az üzem átadásán Nagy Sándor tulajdonos-ügyvezető az MTI kérdésre elmondta, a beruházáshoz 480 millió forint európai uniós támogatást nyertek, ezzel harminc új munkahelyet hoztak létre. „A létesítményben csúcstechnológiájú gépek dolgoznak, amelyek óránként nyolcezer palack előállítására is képesek” - tette hozzá.

A 2004-ben alakult vállalat az Aqvital ásványvíz palackozására létesítette az üzemet, amelyhez az alapanyagot a helyben lévő kútból nyerik. Néhány héten belül rátérnek a funkcionális vizek gyártására, így hamarosan sportitalokat, vitaminos és lúgos ásványvizeket is előállítanak.

A cégvezető elmondta, először a kisebb bolthálózatok polcaira szeretnének felkerülni a termékekkel, aztán a nagy áruházláncokat veszik célba, de a külföldi piacra jutást sem tartotta elképzelhetetlennek.    

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az átadón kiemelte, az üzem a 21. század legkomolyabb értékét, a vizet hasznosítja, és közben új munkahelyeket hoz létre. Az államtitkár rámutatott, a beruházás, az első példák egyike a következő évekre jutó 12 000 milliárd forint uniós fejlesztési forrás felhasználása tekintetében. Tessely Zoltán a térség kormánypárti országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Spiller Kft. projektje a város jövője szempontjából fontos, hiszen megmutatja, helyben miként lehetséges ipartelepítés a környezeti értékek megóvása mellett.

(mti)

(fotók: mti - Máthé Zoltán)

Galéria

Mi épül?üzemépítésCsákvár