2022.05.27, Péntek
Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)egészségügyi fejlesztés

Bővül a Szent György Kórház

2022.04.21 - magyarepitok.hu

A Modern városok program keretében a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezésében zajlik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából. Az új épület kialakításával 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

A közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület kivitelezése első szakasza az engedélyes és kiviteli tervek kidolgozásával kezdődött. Miután 2022 márciusában lerakták az új épület alapkövét, a kivitelezés új fázisa közműkiváltásokkal rajtolt el, illetve a bontási munkák is megkezdődtek.

Az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel.

A fejlesztés részét képező külső parkolók már elkészültek, további 80 belső parkoló is készül majd és felújításra kerül a mitegy 1000 négyzetméteres függőfolyosó is, mely összeköti majd az új épületet a sürgősségi ellátó egységgel és a diagnosztikai tömbbel is. Mindez azt jelenti, hogy a betegek ellátása lényegesen gyorsabb és biztonságosabb lesz.

 

A projektoldal elérhetősége:

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Fehérvári kórház - QR kód.png

(image/png)

2.42 kb

Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)egészségügyi fejlesztés