2024.05.25, Szombat
Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)egészségügyi fejlesztés

Bővül a Szent György Kórház

2022.04.21 - magyarepitok.hu

A Modern városok program keretében a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezésében zajlik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából. Az új épület kialakításával 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

A mintegy 6000 négyzetméter alapterületű, három és félszintes épület kivitelezése első szakasza az engedélyes és kiviteli tervek kidolgozásával kezdődött. Miután 2022 márciusában lerakták az új épület alapkövét, a kivitelezés új fázisa közműkiváltásokkal rajtolt el, illetve a bontási munkák is megkezdődtek, majd az alapozás is.

Az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel.

 

Gyorsabb és biztonságosabb betegutakat alakítanak ki

A megyei kórház új tömbjében három osztályt helyeznek el: a pulmonológiát, az onkológiát és az infektológiát, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciákat. Vagyis itt előtérbe kerül a tüdőgyógyászat, illetve a fertőzéses és rákbetegségek gyógyítása.

A fejlesztés során mintegy 80 belső parkolóhely is elkészül majd, illetve a projekt részét képezi a közel 1000 négyzetméteres összekötő folyosó felújítása is.

 

A projektoldal elérhetősége:

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Fehérvári kórház - QR kód.png

(image/png)

2.42 kb

Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)egészségügyi fejlesztés