2024.04.21, Vasárnap

Kedden megjelent a hódmezővásárhelyi elkerülő út kiviteli közbeszerzési eljárása – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A NIF beruházásában megvalósuló 12,7 kilométeres szakasz a 47-es út része, ami az Alföld egyik fontos folyosójaként Debrecent köti össze Szegeddel. A NIF közleménye szerint a 47-esen korábban megépült Békéscsaba és Orosháza elkerülője, 2015-ben pedig közel 25 milliárd forintból 61 km hosszan elvégezték Békéscsaba és Szeged között a főút 11,5 tonnás (ezzel az uniós követelményeket teljesítő) burkolaterősítését, emellett kerékpárút épült.

Utóbbi fejlesztés utolsó ütemeként épül meg a megyei jogú várost elkerülő útszakasz. Eredményes közbeszerzési eljárás és forrás rendelkezésre állása esetén a kivitelezés év végén elkezdődhet. Ebben az esetben a település 2018 tavaszára mentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól.

A Hódmezővásárhelyt északról új nyomvonalon elkerülő kétszer egy sávos főúton öt csomópont épül. Kettő közöttük körforgalmi csomópont, egy különszintű csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat különszintben keresztező körhídként valósul meg.

A beruházás uniós és hazai források felhasználásával valósul meg.

(NIF)

(fotók: a magyarepitok.hu 47-es felújításán készített képei)

Galéria

ÚtépítésútépítésHódmezővásárhely47-es út