2024.03.01, Péntek

„A magunk részéről máris érezzük a kereslet élénkülését ebben a speciális piaci szegmensben” - idézte a magyarországi sportberuházásokkal kapcsolatban a Lindab Kft. vezetőjét a cég honlapja. Sulyok András hozzátette, csak az utóbbi néhány hónapban négy újabb tornacsarnok megtervezésére, illetve felépítésére kaptak megbízást.

Az ügyvezető kifejtette, a cég a svédacél-szerkezeteket, a szellőztetést és a világítást egyaránt szolgáltatja ezeknél a projekteknél. „A tervezés-építés során a vonatkozó szabályozás és ügyféligény mellett szem előtt tartjuk az időtállóságot, a funkcionalitást, valamint az energiahatékony, fenntartható üzemeltetést is. Ez rugalmas és testreszabott tervezést igényel.”

Sulyok András kiemelkedő eredményként tálalta, hogy a vállalat csarnokainak szigetelése és szellőztetése akár a közel nulla energiaigényű üzemeltetést is lehetővé teszi. „A csarnoképület felületei pedig lehetőséget biztosítanak napelemek és más, megújuló energiát hasznosító berendezések felszerelésére is” – tette hozzá a szakember.

A cikkből az is kiderül, a közelmúltban a Lindab építette fel többek közt a leányfalui iskola tornacsarnokát, emellett Alsózsolca és Angyalföld sportcsarnoka is a cég tervei alapján és technológiájával hozták létre. 

Az egyre szaporodó beruházásokat két állami eszköz generálja: a 38 milliárd forintos Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program, valamint a TAO által az építési költségek akár több mint kétharmadát is megtakaríthatják az építtetők. A cikk szerint jövő júliustól a kifutó fejlesztési programot a már kidolgozás alatt levő TAO II. program váltja fel.

A világszerte 32 országban jelen lévő svéd Lindab cégcsoport légtechnikai rendszerekhez (szellőztetés, klíma, akusztika, tűzvédelem) és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít termékeket és összetett megoldásokat. A 25 éve alapított magyarországi leányvállalat, a Lindab Kft. 2014-es árbevétele 11 milliárd forint volt.

(lindab.com)

Iparági híreksportberuházásokLindab