2024.07.20, Szombat

A Budapestet Gödöllővel összekötő HÉV Cinkota állomásánál új P+R (park and ride) és B+R (bike and ride) parkoló létesül az Ostoros út páratlan oldalán található parkoló bővítésével. Mindkét parkolótípus a tömegközlekedési hálózat elérését segíti, előbbiben a HÉV vonalát autóval, utóbbiban a biciklivel megközelítők parkolhatnak majd ingyen.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből az is kiderül, hétfőtől az újjáépítés idejére a parkolót teljesen lezárják. A munkálatok keretében az eddig burkolatlan terület térkő- és aszfaltburkolatot kap, kapacitása duplázódik, 82-ről 165-re nő.

Mindezek mellett egy új, 40 férőhelyes, fedett kerékpártárolót is létesítenek. Emellett körülbelül száz méteren az Ostoros út is új burkolatot kap. További fejlesztéssel több, mint hatszáz négyzetméteren megújulnak a zöldfelületek, és hetven fát is ültetnek.    

A BKK azt írta, a várhatóan június végéig tartó munkálatok végeztével egy korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll majd az ügyfelek rendelkezésére.    

A kivitelezés alatt a Volánbusz Zrt. autóbuszainak a Vidám vásár úton alakítanak ki ideiglenes autóbusz-végállomást, a fővárosi 174-es és a 175-ös buszok az ideiglenesen forgalomba helyezett Állomás téri új autóbusz-végállomáson állnak meg. A munkálatok befejezését követően a Volánbusz Zrt. autóbuszainak végállomása mellé kerül az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös járatok végállomása is - írta a BKK.

(mti)

(fotó: budapest.hu)

közlekedésfejlesztésMi épül?parkolók