2024.04.26, Péntek
Tracebility BIM alapokon

Tracebility BIM alapokon

Bimonit

2022.09.16. 14:26

A nemzetközi trendek alapján ma már az építőipari projektek esetében is megjelenik elvárásként a nyomonkövethetőség, erre kínál megoldást az IBCnet által kifejlesztett bimonit rendszer.

Léteznek olyan iparágak, ahol az egyes cikkek nyomon követése a teljes ellátási láncban törvényi előírás. Az élelmiszeriparban például elvárás, hogy az egyes élelmiszerek útját követni lehessen az alapanyagok beszerzésétől kezdve a gyártáson át az értékesítésig bezárólag. Egy közelebbi példa az acélipar, itt is elengedhetetlen, hogy gyártási hiba esetén a termék a teljes életciklusa alatt visszakövethető legyen.

A nemzetközi trendek alapján ma már az építőipari projektek esetében is megjelenik elvárásként a nyomonkövethetőség. Az IBCnet által kifejlesztett Bimonit rendszer ezt objektum szinten is képes menedzselni: a tervezéstől kezdve lehetővé teszi, hogy valamennyi, a tervben szereplő objektum valamennyi eseménye megtervezhető és követhető legyen.

A rendszer template-ei segítségével lehetővé teszi az egyes eseményekhez szállítók és határidők hozzárendelését, mobil- és webkliense segítségével pedig az egyes események rögzíthetőek is azok bekövetkezésekor. A projekt állapota vizuálisan is ellenőrizhető a szintén a rendszer részét képező 3D megjelenítő modul segítségével, ahol látható, hogy az egyes objektumok eseményei folyamatban vagy késésben vannak, illetve ha határidőre teljesültek és készre lettek jelentve, a rendszer azt is azonnal jelzi.

Iparági hírekBimonitBIM