2024.03.19, Kedd
Nemzeti színekbe öltözött az Atlétikai Központ

Nemzeti színekbe öltözött az Atlétikai Központ

magyarepitok.hu

2023.03.15. 19:00 - Gyöngyösi Klaudia

A Létesítmény a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciumának munkájával valósul meg.

Hirdetés

Ahogyan egyre közelebb kerül az átadáshoz, úgy egyre látványosabb is lesz a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorcium által kivitelezett Nemzeti Atlétikai Központ (NAK).

Március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából, este 6 órától  piros-fehér-zöld színeket öltötte magára az épület.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a létesítmény ad otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak. Az épület a Duna keleti partján, a város déli részén épül fel. A csepeli városrész a városfejlesztésnek köszönhetően teljesen megújul, és mindenki számára nyitott, sok zöldfelülettel rendelkező közpark lesz.

A Nemzeti Atlétikai Központ 35 000 férőhellyel várja majd a sport szerelmeseit a világbajnokságra, majd ezt követően 15 000-re csökken –a környező infrastruktúrával együtt. Az ideiglenes felső szint eltávolítása után a sportközpontban egy kör alakú terület marad, amely később megnyílik a közönség számára kikapcsolódás és szabadidős sport céljából.

Az eseményt követően a létesítmény a magyar atlétika kiemelt versenyhelyszíne és edzőközpontja lesz. A központ tehát nemcsak a versenysport, hanem a szabadidős és az utánpótlássport fejlesztésében is hangsúlyos szerepet kap. A budapestieket és a diákokat edzőpályák, futópályák, kültéri edzőterem, valamint számos egyéb sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja majd.

A projektről részletesen IDE kattintva olvashat.

 

 

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Nemzeti Atlétikai KözpontBudapestdíszkivilágítás

Hírlevél

Hirdetés