2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Nagydíjas programmal a szakemberhiány ellen
Fotó: Mapei Kft. - Markovich Béla (b) átveszi a díjat Fazekas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől (j)

Nagydíjas programmal a szakemberhiány ellen

Mapei Kft.

2023.09.11. 12:30 - Móré Levente

Nyolc évnyi munka után olyan sikert ért el a Mapei különleges programja, amely egy védjegy használatára is jogosulttá tette.

Hirdetés

A Mapei Kft. „Építőipari szakember közösség fejlesztő program” szakmai kezdeményezése nyerte idén az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet – derült ki az építőipari gyártó közleményéből. A hatodik alkalommal kihirdetett elismerést ünnepélyes keretek között, a Parlamentben adták át.

 

Az építőipari szakmák tekintélyét állítják helyre

A Mapei által alapított Mesterek Mestere Díj az évek során önálló programmá fejlődött, amely a pályaválasztás előtt állók tájékoztatásától, a szakképzésben való aktív szerepvállaláson át, a szakemberek közösségbe szervezésén keresztül, a szakemberajánló internetes oldal működtetéséig terjed.

Amikor felismertük, hogy az építőipari szakmák társadalmi elismerése évről évre csökken, és ez összefügg a szakemberhiánnyal, tenni akartunk valamit és megalapítottuk a Mesterek Mestere Díjat. Ekkor kezdtünk el dolgozni azért, hogy a szakma iránti érdeklődés és megbecsülés növekedjen, és ez volt a programunk első eleme. Nyolc év munkájának elismerése ez a díj, nagyon boldogok vagyunk” – árulta el Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

 

A mostani sikerrel védjegy használatra vált jogosulttá a Mapei

A Mapei programja által elnyert Érték és Minőség Nagydíj egy olyan rangos elismerés, melynek célja, hogy hozzájáruljon a vállalkozások termékei és szolgáltatásai piacképességének növeléséhez. A díjat egy szakértőkből álló kiírói tanács ítéli oda, mely a vállalkozások magas színvonalú termékeinek és szolgáltatásainak elismerését tekinti kiemelt feladatának. A díj nyertesei jogosultak az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára, és ezzel együtt a kitüntető cím viselésére.

A pályázat keretében olyan vállalkozások kapnak elismerést, amelyek bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és magas színvonalú termékeikkel, szolgáltatásaikkal járulnak hozzá a gazdasági versenyképesség növeléséhez. 

 

Ezeket a szempontokat vették figyelembe az odaítélésnél

A kitüntetést Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Fővédnöke és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese adták át. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy mellett, a legkiemelkedőbb pályázatok egyikeként a Mapei Kft. kapta a Legrand Zrt. és a SZÁM-PONT Kft. különdíjait is.

Mint azt Dr. Latorcai János elmondta: a védjegy odaítélésében az újszerűségét, környezettudatosságot, fenntarthatóságot, biztonságot és minőséget is számba vették az ítészek. Bízik benne, hogy a nagydíj további fejlesztésekre sarkallja a díjazottakat.

Iparági hírekMapei Kft.építőipari cégekszakemberhiányMagyar Építőipari Szakember Közösség

Hírlevél

Hirdetés