2019.11.12, Kedd

Közel hárommilliárdos szennyvízberuházás Egerben

2016.03.08. 11:58

A projekt révén megújul az egri belváros és a déli iparterület közötti szennyvíz-főgyűjtőcsatorna. Az egri szennyvíztelepet lefedik, és korszerűsítik az üzemet, ezáltal nő az iszapkezelés energiahatékonysága.

A hevesi megyeszékhely polgármesteri hivatalának médiareferense az MTI-nek arról számolt be, a kormány kiemelt projektként nevesítette a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztését és a szennyvíztisztító-telep korszerűsítését.

Zentai László közölte, az állam a projektre a KEHOP keretében 2,62 milliárd forint támogatást, valamint 300 millió forint, hazai költségvetésből megtéríthető önerőt biztosít Eger számára.

A tervezett fejlesztést a támogatott pályázók a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. projektfelügyelői segítségével végzik el, egyben ez a szervezet látja el a fejlesztési konzorcium vezető szerepét is.

Zentai László emlékeztetett Habis László (Fidesz-KDNP) egri polgármester szavaira, miszerint a beruházás révén megújulhat a belváros és a déli iparterület közötti szennyvíz-főgyűjtőcsatorna, az egri szennyvíztelepet lefedik és korszerűsítik az üzemet, így az iszapkezelés energiahatékonyabbá válik.

(mti)

(fotó: fcsm.hu – illusztráció)

szennyvízszennyvízszennyvízVízgazdálkodás